ПЛЕС СА ЕВРОПОМ

Post Date: 22/05/2015

ПЛЕС СА ЕВРОПОМ

Ученици завршних разреда Средње стручне и техничке школе и градишке Гимназије плесали су данас за Гинисову књигу рекорда. Више од 90 матураната, тачно у 12 часова испред Културног центра, плесало је кадрил.

У цјелокупном пројекту, ове године у синхронизованом плесу на градским трговима и улицама и на више од 70 локација у 15 држава, учествовало је више од 30 хиљада матураната.

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић је изразио задовољство јер је Градишка дио овог пројекта, те је захвалио матурантима на уприличеној манифестацији, пожеливши им успјех и срећу у даљем школовању и животу.

Организатор манифестације професорица Снежана Гајевић рекла је да је задовољна и да је ово на неки начин повратак матурантског плеса кад су матуранти школовање завршавали уз валцер.

Ученик Александар Ручевић је рекао је да је задовољан плесом и да је киша учинила да овај плес буде љепши и специјалнији. Ученике су за овај плес спемали: Мирко Борјановић, предсједник Куд-а Коловит и Дуња Тимарац, учесница првог плеса, одржаног 2011. године у Градишци.

Прва матурантска парада одржана је прије 14 година, а творац идеје је словеначки учитељ плеса Томаж Амброж, који је прошле године у новембру преминуо, те је овогодишња манифестација одржана у његову част.