ОДРЖАВАЊЕ ПУТЕВА И УЛИЦА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДИШКЕ

Post Date: 12/05/2015

ОДРЖАВАЊЕ ПУТЕВА И УЛИЦА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДИШКЕ

На градишким градским улицама започеле су активности на санацији асфалтног коловоза које обухватају крпање рупа и одржавање тротоара.

Александар Бакић, шеф Одсјека за комунално-стамбене послове у Општини Градишка, истакао је да ће за одржавање градских улица са асфалтним коловозом у складу са Програмом заједничке комуналне потрошње за 2015. годину из буџета Општине Градишка бити издвојено 47.000 КМ. Бакић је рекао да предметне радове изводи предузеће „Козарапутеви“а.д. Бањалука те да ће исти бити завршени у наредних неколико дана из разлога што се већина радова изводи машински. По завршетку ових радова предвиђено је обнављање хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације.

За одржавање путне мреже на подручју општине Градишка која обухвата санацију оштећења у виду крпања ударних рупа у складу са Програмом заједничке комуналне потрошње у текућој години биће издвојено 15.000 КМ, односно 50.000 КМ за већа оштећења путне мреже и њену реконструкцију.

Бакић је подсјетио да су недавно на подручју одређеног броја мјесних заједница на подручју општине извођени радови на поправци локалних и некатегорисаних макадамских путева који су због прошлогодишњих поплава у значајној мјери оштећени. Радови су обухватали равнање путева грејдером, насипање каменим агрегатом и ваљање. Извршено је и уређење банкина. Предметни радови изведени су у мјесним заједницама Совјак, Милошево брдо, Јабланица, Горњи Подградци, Дубраве, Ровине, Рогољи и другим мјесним заједницама. По његовим ријечима даљи наставак предметних радова очекује се ускоро, јер је завршен поступак избора најповољнијег понуђача за извођење радова и одмах по потписивању уговора кренуће се у реализацију истих.