НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ: ЦИЉ ДА СЕ ЉУДИ ОСПОСОБЕ ЗА ПИСАЊЕ ПРОЈЕКАТА ЕУ ФОНДОВА

Post Date: 13/12/2017

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ: ЦИЉ ДА СЕ ЉУДИ ОСПОСОБЕ ЗА ПИСАЊЕ ПРОЈЕКАТА ЕУ ФОНДОВА


Начелник општине Градишка Зоран Аџић разговарао је данас у Општини са директором Регионалне развојне агенције Славоније и Барање Стјепаном Рибићем о могућностима аплицирања и повлачења средстава из фондова Европске уније.
Аџић је захвалио Рибићу и представницима Развојне агенције Славоније и Барање, који ће у наредна три дана предстваницима локалне управе и јавних установа и предузећа из Градишке држати предавања о фондовима ЕУ и изради пројектних апликација.
Аџић је рекао да је циљ да се локална управа, установе, предузећа и удружења, уз помоћ општинског Одјељења за развој, и Развојна агенција Градишка која ће убрзо бити формирана, оспособе да пишу пројекте и повуку значајна средства из ЕУ фондова, те да је привилегија да могу да уче од најуспјешних агенција.

Регионална развојна агенција Славоније и Барање је из ЕУ фондова повукла више од 500 милиона евра, што је доказ да данас имамо најбоље стручњаке који ће обучити наше људе да пишу квалитетне пројекте и повуку средства из европских фондова“, додао је Аџић.
Рибић је нагласио да „ЕУ није Дјед Мраз, нити поштар који свако јутро у сандуче убаци 100 евра“, него само могућност, а да је Аџић један од активних начелника који је схватио шта је то Европска унија.
Начелник Аџић и локална управа су одлучили да се обуче и овладају методологијама писања пријава и спровођења ЕУ пројеката, како би сутра могли отварати нова градилишта и неке нове могућности које ће бити суфинансиране средствима ЕУ“, рекао је Рибић.
Рибић и Аџић су се сагласили да је уз помоћ ЕУ фондова на подручју општине Градишка могуће реализовати бројне пројекте у области инфрастуктуре, културе, туризма и пружања здравствене заштите у руралним подручјима.