ВЕРИФИКАЦИОНА ПОСЈЕТА BFC SEE КОМИСИЈЕ ОПШТИНИ ГРАДИШКА

Post Date: 07/11/2017

ВЕРИФИКАЦИОНА ПОСЈЕТА BFC SEE КОМИСИЈЕ ОПШТИНИ ГРАДИШКА

Општина Градишка је у протеклом периоду учествовала у процесу сертификације градова и општина с повољним пословним окружењем у југоисточној Европи (BFC SEE). Процес сертификације је трајао од 2015. године, а техничку помоћ Општини Градишка пружила је  Привредна комора Републике Српске.

Тим поводом, у уторак 07.11.2017. године у Општини Градишка боравила је међународна Верификациона комисија коју чине представници BFC Мрежа Македоније, BFC Мрежа Србије и BFC Мрежа Републике Српске. Састанку са Верификационом комисијом су присуствовали Начелник Општине, начелници одјељења/служби, представници јавног сектора и чланови пројектног тима који су учествовали у процесу сертификације.

Верификациона комисија се састала и са представницима привредних друштава „Тикт мануфактура“ д.о.о. и ПМП „Јелшинград“ а.д..

У наредним данима Верификациона комисија ће израдити коначни верификациони извјештај са препорукама за пројектни тим ради евентуалног комплетирања документата по свим критеријима.

Иначе, међународно признати стандард (BFC SEE) је јединствени програм за побољшање квалитета услуга и информација које локалне самоуправе у региону југоисточне Европе пружају привредницима. Програм даје јасне смјернице општинама и градовима како да креирају добру пословну климу и уведу стандарде ефикасне и транспарентне локалне администрације. С друге стране, инвеститорима који желе да преселе или прошире своје пословање у југоисточну Европу, BFC SEE служи као стандардизован механизам за процјену локалних услова за пословање и указује на то које општине у региону имају најповољнију климу за инвестирање.