УСВОЈЕНИМ НАЦРТОМ РЕБАЛАНСА ПРЕВИЂЕНО ПОВЕЋАЊЕ БУЏЕТА ЗА 700.000 КМ

Post Date: 18/02/2021

УСВОЈЕНИМ НАЦРТОМ РЕБАЛАНСА ПРЕВИЂЕНО ПОВЕЋАЊЕ БУЏЕТА ЗА 700.000 КМ

Скупштина града Градишка усвојила је данас Нацрт ребаланса буџета града за 2021. годину, према којем се првобитно усвојени буџетски оквир увећава за 700.000 КМ и износи 30.150.000 КМ.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је било потребно у буџету позиционирати нове грантове и приходе, те навео да се 300.000 КМ односи на намјенска средства за израду пројектно-техничке документације за водоснабдијевање цијелог подручја града Градишка.

„Морали смо да та средства уврстимо кроз ребаланс како би она била на располагању, јер већ имамо проведену процедуру избора понуђача за израду наведене пројектне документације. Желимо да то убрзамо јер нам је циљ да, као што смо урадили пројектну документацију за прикупљање и пречишћање отпадних вода и добили огромна грантовска средства, обезбједимо грант и за водоснабдјевање“, навео је градоначелник.

Говорећи о усвојеном Програму рада градоначелника и Градске управе за 2021. годину, градоначелник је истакао да локална власт у текућој години жели да настави да ради као и у претходном мандату, да развија инфраструктуру и ствара даље предуслове за привредни развој.

„Акценат је на давању значаја младим људима и њиховом ангажовању у раду локалне заједнице, да заједно креирамо амбијент какав њима одговара да би остајали да живе на овим просторима“, нагласио је градоначелник.

На другој редовној сједници Скупштине града Градишка именована су стална скупштинска радна тијела, те усвојен извјештај о раду локалног парламента за прошлу годину.

Одборници су, између осталог, усвојили низ планова који дефинишу висину и начин утрошка средстава градског буџета, те разматрали информације о стању у здравству на подручју града са освртом на хигијенско-епидемиолошку ситуацију, пружању услуга у ЈЗУ „Болница Градишка“, стању безбједности и безбједности саобраћаја, те о раду Пореске управе – Подручне јединице Градишка за прошлу годину.

Усвојене су одлуке о кућном реду у стамбеним зградама, градским административним таксама, комуналним таксама, субвенцијама јавног превоза, о платама функционера града Градишка и финансирању политичких странака из Буџета града.

Скупштина је усвојила Одлуку о расписивању Јавног конкурса за избор четири члана Градске изборне комисије Градишка, те именовала Комисију за избор наведених чланова.

На почетку сједнице свечане заклетве положили су нови одборници Уједињене Српске и ДНС-а, Тања Пећанац и Ђорђо Грујичић, којима су мандати додјељени након су се мандата одрекли Славко Дуњић и Дане Малешевић.