ПРИЈЕМ ПРЕДСТАВНИКА ФУДБАЛСКИХ КЛУБОВА ПОДРУЧНЕ И ГРАДСКЕ ЛИГЕ

Post Date: 04/08/2020

ПРИЈЕМ ПРЕДСТАВНИКА ФУДБАЛСКИХ КЛУБОВА ПОДРУЧНЕ И ГРАДСКЕ ЛИГЕ

Градоначелник Градишке Зоран Аџић организовао је данас пријем за представнике 19 фудбалских клубова, који се такмиче у Подручној и Градској лиги и том приликом им уручио по три лопте.

Градоначелник је рекао да се седам клубова са подручја Градишке такмичи у Градској, 12 у Подручној лиги, а седам у вишим ранговима такмичења, те да је пандемија вируса корона и њих довела у тешку финансијску ситуацију.

“Осим редовних буџетских транши за спортске клубове, потрудили смо се да изнађемо и додатна средства за набавку фудбалских лопти за одигравање званичних утакмица. Град Градишка је у буџету за 2020. годину издвојио 412.000 КМ за спорт, али годишње издвоји и додатна средства уколико се укаже потреба”, навео је градоначелник.

Он је истакао да ће у наредних мјесец дана бити завршена и спортска дворана у Градишци, коју ће предати градишким спортистима.

“Уз дворану и градски стадион се гради и фудбалски терен са вјештачком травом, чиме ће Градишка бити једна од ријетких средина у којој се на једном мјесту налазе дворана и фудбалски терени са природном и вјештачком травом. Терен са вјештачком травом моћи ће да користе сви фудбалски клубови, а много ће им заначити за припреме и одигравање утакмица у зимском периоду”, рекао је градоначелник.

Он је навео да је вјештачку траву вриједности око 220.000 КМ обезбједио Фудбалски савез БиХ из донације УЕФЕ, а да је Градска управа обезбједила око 400.000 КМ за изградњу земљане подлоге и ограде око терена.

Градоначелник је позвао представнике клубове да анимирају што више младих да се баве фудбалом и тако постају физички и ментално здравије личности.

Предсједник Фудбалског клуба “Торпедо” из Церовљана Ново Милановић захвалио је градоначелнику и Градској управи на донираним лоптама, али и за остале донације и средства која се улажу за такмичења и побољшање инфраструктуре на фудбалским стадионима.

Он је навео да ће ове године добити велику помоћ и од Фудбалског савеза Републике Српске, који ће за све клубове финансирати 50 одсто трошкова котизација и издвајања за службена лица на утакмицама.

Милановић је рекао да његов тим спреман улази у првенство Подручне лиге Градишка, које почиње наредног викенда.

Предсједник Фудбалског клуба “Братство” из Козинаца Игор Павић рекао је им донација у виду квалитетних лопти много значи.

“Захваљујем градоначелнику јер је препознао шта нам је потребно пред почетак првенства. Такмичимо се у Градској лиги, која ће вјероватно почети првог викенда у септембру. Амбиције су да се пласирамо у Подручну лигу, а надам се да ће до почетка првенства бити дозвољено и присуство публике на стадионима, јер је продаја улазница значајна за финансирање сваког клуба”, истакао је Павић.

Укупна вриједност донираних фудбалских лопти је око 6.000 КМ.