МЗ ДРАГЕЉИ: ПУШТЕН У УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТ

Post Date: 13/07/2020

МЗ ДРАГЕЉИ: ПУШТЕН У УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТ

Градоначелник Градишке Зоран Аџић данас је у засеоку Паљуштине у мјесној заједици Драгељи свечано пустио у употребу новоасфалтирани пут дужине 720 метара, у чију изградњу је Градска управа уложила 69.000 КМ.

Градоначелник је рекао да је изградња пута веома значајна за мјештане овог засеока и пољопривреднике у мјесној заједници Драгељи.

Он је истакао да је циљ изградње путева у руралним мјесним заједницама да се становиштву у селима омогући да имају добру путну комуникацију према граду и услове да остају да живе на својим пољопривредним домаћинствима.

Градоначелник је нагласио да је пандемија вируса корона изазвала финансијске потешкоће, али да то неће зауставити капиталне пројекте на подручју града Градишка.

„Желимо да и завршавајући планиране пројекте покренемо привредну активност и надам се да ћемо у врло кратком року завршити све локалне путне комуникације које се предвиђене планом за ову годину“, додао је градоначелник Аџић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Драгељи Милан Обрадовић захвалио је градоначелнику Аџићу и локалним властима који су омогућили изградњу пута у засеоку Паљуштине.

„Овај пут ће много значити људима који живе у овом засеоку и онима који на овом подручју имају своја пољопивредна имања, али и свим мјештанима  Драгеља, који имају између 150 и 160 домаћинстава“, рекао је Обрадовић.

Он је додао да је у Драгељима, као и у свим селима, потребно и даље улагати у инфраструктуру, али да се у посљедње три године, сваке године нешто уради.

Мјешатанин Драгеља Мирко Тривић захвалио је свима који су учествовали у финасирању пута, за који каже да води до куће његовог дједа.

Он је подсјетио да је насеље Паљуштине настало давних година када су старији синови одлазили из кућа које су биле на брдовитом дјелу Дрегеља, добијали комаде земље на којима су крчили и палили пањеве, по чему овај засеок носи назив.