У ВИЛУСИМА ПУШТЕН У УПОТРЕБУ НОВОИЗГРАЂЕНИ ПУТ У ЗАСЕОКУ СТРАЖИВУЦИ

Post Date: 24/10/2020

У ВИЛУСИМА ПУШТЕН У УПОТРЕБУ НОВОИЗГРАЂЕНИ ПУТ У ЗАСЕОКУ СТРАЖИВУЦИ

Градоначелник Градишке Зоран Аџић јуче је у засеоку Страживуци у мјесној заједници Вилуси пустио у употребу новоасфалтирану дионицу пута дужине око 550 метара, за чију изградњу је из градског буџета издвојено 40.000 КМ.

Градоначелник је рекао да у овом засеоку има око 20 домаћинстава и да пут који пролази крај њихових кућа повезује и друга два значајна локална пута.

Он је додао да је у дјелу Вилуса недавно постављена и нова расвјета, те да је циљ да се мјештанима овог села обезбједе добри инфраструктурни услови, да имају добру путну комуникацију према Градишци и Бањалуци и да остају да живе на својим имањима.

„Ово су изузетно вриједни људи, а наша је обавеза да им омогућимо и да пласирају своје пољопривредне производе. Желимо да организујемо откупни центар за пољопривредне производе и дамо могућност да се на простору привредне зоне у Новој Тополи инвестира у један такав објекат“, додао је градоначелник.

Члан Савјета мјесне заједнице Вилуси Бранко Страживук рекао је да Градска управа посљедњих неколико година у континуитету улаже у изградњу инфраструктуре у овој мјесној заједници.

„У 2018. години асфалтирано је више од два километра путева у Вилусима, 2019. смо реновирали друштвени дом, а ове године градимо и парохијски дом. Надам се да ћемо наставити са овим активностима и у наредним годинама, а приоритет је реконструкција главног локалног пута у Вилусима“, реако је Страживук.

Члан Савјета мјесне заједнице Вилуси Душан Ристић захвалио је градоначелнику и Градској управи на реализованим инфраструктурним пројектима, наводећи да новоизграђене путне комуникације много значе мјештанима који се баве пољопривредом и младим брачним паровима који желе да остану да живе у свом селу.