ИЗАБРАНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ ГРАДИШКЕ ЗА 2021. ГОДИНУ

Post Date: 22/12/2021

ИЗАБРАНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ ГРАДИШКЕ ЗА 2021. ГОДИНУ

Синоћ је у Културном центру Градишка одржан Избор најбољих спортиста града Градишка за 2021. годину.
За најбољег спортисту Градишке за 2021. годину проглашена је тенисерка Теа Ковачевић.
Титулу најбоља спортска екипа на Избору најбољих спортиста Градишке за 2021. годину понио је Фудбалски клуб „13 Скојевки” из Грбаваца.
За Теу из Тениског клуба „Браћа Ковачевић” ово је друга узастопна титула најбољег спортисте Градишке, а ове године је под тренерским вођством свог оца Марка освајала престижне свјетске турнире за тенисерке до 11 и 12 година.
Освајала је редом турнире тениских академија Рафаела Надала у Шпанији, Бориса Бекера у Њемачкој, Ким Клајстерс у Белгији, затим турнире у Паризу, Београду, Дубровнику и Скопљу.
Теа је истакла да јој ово признање много значи јер искрено воли Градишку и нада се да ће у будућности остваривати још боље резултате за себе и свој град.
Ова млада тенисерка је најавила да већ послије 1. јануара треба да путује на турнир у Италију, а у фебруару ће играти у Француској, гдје очекује и свој, до сада, најзначајнији успјех у јуниорској конкуренцији.
Другопласирани спортиста Градишке за ову годину је куглашица „Козаре” Татјана Злојутро, а трећепласирани капитен рукометаша „Козаре” Марко Петошевић.
Перспективни спортисти су каратисткиња клуба „Sensei karate do” из Нове Тополе Милица Качавенда и млади голман Фудбалског клуба „Козара” Павле Глишић.
Титула најбољег спортисте у конкуренцији лица са инвалидитетом припала је Предрагу Љепојевићу, који се као члан Друштва за спорт и рекреацију „Свјетлост” истакао у такмичењима у говорном пикаду за слијепе.
Најбољи тренер је Саша Крупљанин, тренер кадетске екипе Фудбалског клуба „Козара”, а предсједник Градског фудбалског савеза Градишка Илија Гиговић је најбољи спортски радник у 2021. години.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић истакао је да је Теа Ковачевић други пут спортској јавности у Градишци показала да труд, енергија и упорност могу да донесу и свјетске резултате.
Теа заслужује титулу најбољег спортисте Градишке јер је имала изванредне резултате, који се можда могу поредити само са резултатима некада најбољих свјетских тенисерки као што је Моника Селеш. Град Градишка стоји иза Тее Ковачевић и стајаће и у будућности, а од срца јој желимо да постане најбоља тенисерка свијета”, рекао је градоначелник.
Он је навео да са поносом може рећи да је Градишка град спорта и младих спортиста, да има више од 70 спортских клубова и бројне спортисте који успјесима представљају свој град широм региона, Европе и свијета.
Многи нису вјеровали да ћемо завршити изградњу наше Арене. Многи су сматрали да је то прегломазна спортска дворана за Градишку, а сада се показује да чак недостаје слободних термина за тренинге”, истакао је градоначелник.
Он је најавио да ће Град, уз тренутна значајна буџетска издвајања за спорт, основати и фонд за помоћ талентованим младим спортистима.
Глиго Чикић, предсједник Фудбалског клуба „13 Скојевки”, најбоље градишке спортске екипе у овој години, захвалио је стручном жирију и Граду за признање које обавезује на нове успјехе, те фудбалерима који су се ове године пласирали у Регионалну лигу и настављају са добрим играма.
Чикић је истакао да Клуб има вриједну управу и бројне спонзоре који су обезбиједили око 280.000 КМ за изградњу инфраструктуре на фудбалском стадиону у Грбавцима.