ОДРЖАНА ЧЕТВРТА СЈЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЈЕТА ГРАДА ГРАДИШКА

Post Date: 17/12/2021

ОДРЖАНА ЧЕТВРТА СЈЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЈЕТА ГРАДА ГРАДИШКА

Данас је у сали за сједнице Скупштине града Градишка одржана четврта сједница Привредног савјета града Градишка, на којој је, између осталог, разматран Програм рада за 2022. годину, Програми подстицаја привреди и пољопривреди из буџета града за наредну годину, План капиталних инвестиција и буџет града Градишка за 2022.годину.

Предсједник Привредног савјета и замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић, навела је да су данашњој сједници присуствовали и представници Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида који су привредницима презентовали бенефите које имају приликом запошљавања инвалида.
Замјеница градоначелника је истакла да привреда на подручју града Градишка биљежи стопу раста и по броју запослених, али и по оствареном извозу и увозу.

Потпредсједник Привредног савјета Крешимир Бодрожић, који је и власник предузећа „Тикт мануфактура“,  рекао је да је ова година за привреднике, обзиром на све проблеме који су их пратили, завршила добро и додао да сви показатељи говоре да би наредна година требала бити позитивна.
Бодрожић је истакао да ће у наредној години велики проблем бити радна снага и да ће бити потребно наћи начине како задржати раднике на овим просторима. Он је додао да је један од начина за рјешење овог проблема модернизација производње на чему се и ради.
Након сједнице Привредног савјета одржан је пријем за привреднике града Градишка.