ОБИЉЕЖЕН ДАН ПОГИНУЛИХ И НЕСТАЛИХ У ОДБРАМБЕНО-ОТАЏБИНСКОМ РАТУ

Post Date: 15/09/2021

ОБИЉЕЖЕН ДАН ПОГИНУЛИХ И НЕСТАЛИХ У ОДБРАМБЕНО-ОТАЏБИНСКОМ РАТУ

Поводом обиљежавања 15. септембра, Дана погинулих и несталих у Одбрамбено-отаџбинском рату, у Градишци је данас служен парастос и положени су вијенци на Централно спомен-обиљежје.
Градоначелник Градишке, Зоран Аџић рекао је да је наша обавеза да се сјећамо оних који су уградили своје животе у темеље Републике Српске.
Не само да им одамо почаст, него да чувамо оно за шта су они положили своје животе и да заједно градимо и развијамо Републику Српску”, нагласио је градоначелник Аџић.

Предсједник  Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Драгица Матковић рекла је да је 15. септембар изабран за обиљежавање дана несталих  због тога што је на тај дан 1995.године,  нестало око 10. 000 бораца и цивила.
Она је истакла да је на нивоу Републике Српске 1.652 нестала лица која још увијек нису пронађена док се са подручја Градишке још 12 бораца воде као нестали.
Предсједница ове организације је навела да је много урађено како би се помогло породицама да живе боље, али још увијек треба радити на рјешавању запошљавања дјеце погинулих и несталих бораца и њиховом стамбеном збрињавању.
Вијенце на Централно спомен-обиљежје у Градском парку положили су представници Градске организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила, представници Градске Борачке организације,  представници Града Градишка и Удружења ратних војних инвалида Градишка.