ОТВОРЕН ПРВИ „ФЕСТИВАЛ СПОРТА”

Post Date: 10/09/2021

ОТВОРЕН ПРВИ „ФЕСТИВАЛ СПОРТА”

Први „Фестивал спорта” који се одржава у оквиру „Градишке јесени 2021” синоћ је свечано отворила успјешна млада тенисерка Теа Ковачевић која носи титулу шампионке свијета у својој категорији.  Ковачевићева, која након сваког освојеног турнира развије заставу Града Градишке,  каже да Градска управа помаже младим спортистима као што је она,  истичући да без те помоћи не би успјела отићи на такмичења.
Менаџер Градске управе града Градишка Бојан Вујиновић рекао је да на подручју Градишке дјелује 80 спортских колектива са око 3.500 спортиста и нагласио да се годишње у спорт инвестира око 500.000 КМ.
Градишка води рачуна о својим спортистима и промовише спорт зато је и била потребна једна оваква манифестација, а свједок томе је и наша свјетска шампионка у тенису у свом узрасту Теа Ковачевић која доказује да дјеца из малог града могу постићи огромне резултате”, рекао је Вујиновић.
Посјетиоци „Фестивала спорта” имали су прилику погледати изложбу развоја спорта у Градишци Удружења грађана „Денариус” под називом „На крилима младости”. Члан „Денариуса” Албин Зидар рекао је да су приказали период од  1909. године и оснивања  „Соколског покрета”  и развој фудбалских клубова до данашње „Козаре”.
Посјетиоци Фестивала могли су се упознати са радом Фудбалског клуба „Старс”  чије младе наде играју под грбом „Козаре”. Предсједник и тренер „Старса” Саша Раца рекао је да бројне медаље и пехари доказују да су млади фудбалери из Градишке веома успјешни и да на најбољи начин представљају град.
Боје својих клубова као и бројне медаље и пехаре на  штандовима испред Културног центра представили су кошаркашки клубови „Лидер” и „Козара”, Омладински рукометни клуб  „Козара”,  Планинарско спортско друштво „Патрија”, Џудо клуб „Козара”, женски одбојкашки клубови „Козара” и „Градишка”, Куглашки клуб „Козара”, Кајак кану клуб „Сава”, Гимнастичарски клуб „Градишка”, Атлетско рекреативни клуб „Градишка”, Плесни клуб „Dance step” и Бициклистички клуб „Challenge” Градишка.
Фестивал спорта биће настављен данас од 11 до 13 часова када су планирани показни тренинзи спортских клубова у Видовданској улици, Спомен парку, платоу Културног центра, Тргу Чубриловића и обали ријеке Саве.
Пробни тренинзи спортских клубова биће одржани у суботу, 11. септембра у времену од 9 до 18 часова у Спортској дворани „Арена“ Градишка, Градском стадиону „Велимир Сомболац“ и градској куглани.