ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ И ВУКОВЦЕ

Post Date: 15/06/2021

ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ И ВУКОВЦЕ

Градска управа града Градишка организовала је данас традиционални пријем за 11 ученика генерације основних и средњих школа и 24 ученика, носилаца дипломе Вук Стефановић Караџић.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је  да пријемом и уручивањем симболичних поклона најуспјешнијим ученицима Градска управа жели одати признање за њихов рад.

“Градска управа је препознала труд који су ђаци генерације и вуковци улагали у себе и своје школовање. Ми желимо да им будемо од помоћи на њиховом путу развоја. Они који су завршили средњу школу настављају школовање на факултетима у Републици Српској али и региону, а ми ћемо и даље пратити и подржавати њихов рад и развој јер желимо на тај начин да стварамо нове лидере, људе који ће наставити да креирају и воде Градишку као модеран средњоевропски град” рекао је градоначелник Аџић.

Ученик генерације “Гимназије” Градишка Младен Чергић је рекао да је за успјех потребно доста труда и улагања и додао да ће му у сјећању на средњошколске дане остати добри професори и још бољи пријатељи. Младен своје школовање планира наставити на Електротехничком факултету Универзитета у Београду.

Ученик генерације Основне школе “Петар Кочић” Нова Топола Сара Митрић рекла је да своје школовање наставља у “Гимназији” Градишка, рачунарско-информатички смјер. Она је додала да се за то опредјелила јер воли математику и истакла да је током основношколског образовања била успјешна на бројним математичким такмичењима.

Ученици генерације средњих школа награђени су са по 500 КМ, а ученици генерације основних школа са по 300 КМ, док су вуковци добили по 100 КМ.