ГРАДИШЦИ ЧЕТИРИ ПРИЗНАЊА ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ „МЕГ“

Post Date: 18/02/2021

ГРАДИШЦИ ЧЕТИРИ ПРИЗНАЊА ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ „МЕГ“

Менаџер “МЕГ” пројекта Горан Штефатић уручио је јуче градоначелнику Градишке Зорану Аџићу и предсједнику Скупштине града Миленку Павловићу четири признања за остварене резултате у Пројекту општинског еколошког и економског управљања “МЕГ”, за период од 2016. до 2020. године.

Признања су додијељена за рад Скупштине града, за рад Градске управе и за транспарентност рада локалне власти, а уручена су након презентације кључних унапређења током спровођења “МЕГ” пројекта на подручју града за период од 2016. до 2020. године, која је уприлична током сједнице локалног парламента.

Штефатић је у обраћању на сједници Скупштине града рекао да је Градишка у врху локалних заједница према оствареним резултатима у оквиру МЕГ пројекта.

“Од планираних средстава за све локалне заједнице у БиХ које учествују у пројекту, Градишка је за своје пројекте добила седмину укупно додијељених средстава гранта, а то је износ од 940.000 КМ”, рекао је Штефатић.

Он је додао да ће у пројекту “МЕГ 2”, за период од 2021. до 2025. године, учешће моћи остварити само оне општине и градови који су у првој фази пројекта имали добре резултате.

Градоначелник Аџић је захвалио Штефатићу за признања, истичући да је локална власт у претходне четири године била одлучна да се мијења и буде у функцији грађана и привредника Градишке, на чему је и радила кроз учешће у “МЕГ” пројекту.

Он је додао да је Градишка спремна да и даље напредује и да због тога жели активно да учествује у другој фази пројекта “МЕГ”, те спремна да другим локалним заједницама пренесе стечена знања и искуства.

Пројекат општинског еколошког и економског управљања “МЕГ” 2016. године покренула је Влада Швајцарске, а реализује се кроз Развојни програм Уједињених нација у БиХ /УНДП БиХ/.