ГРАДИШКИМ ШКОЛАМА УРУЧЕНА СПОРТСКА ОПРЕМА

Post Date: 17/02/2021

ГРАДИШКИМ ШКОЛАМА УРУЧЕНА СПОРТСКА ОПРЕМА

Представници Градске управе Градишка уручили су данас спортску опрему основним и средњим школама са подручја града.

Замјеница градоначелника Драгана Илић рекла је да је опрема набављена путем пројекта „Набавка спортске опреме и реквизита“ који је реализован у сарадњи са Министарством породице,омладине и спорта Републике Српске.

“Одобрена су нам средства у износу од 5.000КМ која смо утрошили у куповину четири стаклене кошаркашке табле и 90 лопти” рекла је замјеница градоначелника.

Она је нагласила да ће се овом донацијом побољшати часови физичке наставе али и створити предуслови за школска такмичења, од општинских до републичких. Према ријечима замјенице отварањем Арене Градишка остварени су сви услови за одржавање малих олимпијских игара.

Директор Средње стручне и техничке школе Градишка, Дарко Голић рекао је да тренутна епидемиолошка ситуација не дозвољава одржавање часова физичке културе али да ће донирана опрема веома добро доћи јер су осим редовне наставе у оквиру наставног плана и програма предвиђене спортске секције.

Директор основне школе “Петар Кочић” из Нове Тополе Радивоје Поповић рекао је да је ова школа осим лопти добила и кошаркашке табле што ће унаприједити рад у оквиру физичког васпитања. Он се захвалио Градској управи што подржава сва школска спортска такмичења.

Градишка је град спорта. Према ријечима замјенице градоначелника активно је 80 спортских организација које Градска управа помаже кроз Буџет. Ове године за спорт јер намјењено 417.000КМ