ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА СВЕШТЕНИКЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Post Date: 05/01/2021

ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА СВЕШТЕНИКЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

Градоначелник Градишке Зоран Аџић организовао је данас традиционални пријем за свештенике Српске православне цркве са подручја Градишке, на челу са архијерејским намјесником протојерејом ставрофором Гојком Слијепчевићем.

Градоначелник је истакао да Градска управа има добру сарадњу са Српском православном црквом, али и са представницима католичке цркве и исламске вјерске заједнице и додао да је Градишка  препознатљива као мултиетничка  заједница која поштује различите народности и различита религијска опредјељења. Градоначелник је истакао да Градска управа и Српска православна црква имају добру сарадњу и додао да Град издваја значајна средства за обнову и развој објеката Српске православне цркве, међу којима се издваја обнова храма Покрова Пресвете Богородице у Градишци. „Желимо данас да се у духу традиције окупимо и једни другима пожелимо све најбоље у наредном периоду и грађанима православне вјероисповјести честитамо Божић најрадоснији хришћански празник“, навео је градоначелник Аџић.

Архијерејски намјесник градишки протојереј ставрофор Гојко Слијепчевић рекао је да је новогодишњи пријем прилика да се унаприједи сарадња између Цркве и Градске управе с циљем унапређења црквеног живота на подручју Градишке.

„Градска управа у складу са својим могућностима помаже и даје подршку Српској православној цркви као и другим вјерским заједницама које су присутне на овим просторима“, истакао је Слијепчевић.

Архијерејски намјесник је нагласио да су у 2020. години урађени важни послови када је у питању обнова храма Покрова Пресвете Богородице у Градишци и додао да се почело са унутрашњим уређењем док су спољашњи радови приведени крају. Он је изразио наду ће у 2022. години бити завршени сви радови и обављено освештање храма.

Архијерејски намјесник је свим вјерницима Архијерејског намјесништва градишког  честитао најрадоснији хришћански празник уз традиционални поздрав “Мир Божији, Христос се роди“.