УРУЧЕНИ ПАКЕТИЋИ ЗА 373 ДЈЕЦЕ

Post Date: 28/12/2020

УРУЧЕНИ ПАКЕТИЋИ ЗА 373 ДЈЕЦЕ

Код Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју данас је уприличена примопредаја новогодишњих пакетића за дјецу из породица у стању социјалне потребе и других рањивих категорија становништва.

Директор Центра за социјални рад Градишка, Раде Цумбо истакао је да су уручена 373 пакетића које је и ове године обезбједио градоначелник града Градишка и додао да ове године неће бити традиционалног  новогодишњег пријема дјеце уз уобичајени културно-забавни програм.

Он је рекао да ће пакетиће дјеци доставити представници удружења која окупљају одређену категорију дјеце и додао да ће 167 пакетића добити дјеца из социјално угрожених породица, 70 дјеца из Удружења родитеља са четверо и више дјеце, 55 дјеца из Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима, 39 дјеца из Удружења Рома, 33 малишани из Удружења родитеља дјеце са аутизмом “Дуга“ Градишка, 5 дјеца из Градске организације слијепих и 4 пакетића дјеца из Савеза глувих и наглувих Градишка.

Предсједник Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Градишка, Драгослав Шиник рекао је да се дјеца увијек обрадују поклонима и да им то много значи.

Шеф Одсјека за образовање, здравство и социјалну заштиту у Одјељењу за друштвене дјелатности града Градишка Драгутин Ковачевић рекао је да је, упркос пандемији вируса корона и немогућности одржавања традиционалне додјеле новогодишњих пакетића, испоштована традиција.

“Центар за социјални рад је, због тренутне епидемиолошке ситуације, организовао подјелу на начин да пакетиће доставе на кућну адресу“, истакао је Ковачевић.