ТЕНИСЕРКА ТЕА КОВАЧЕВИЋ НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ГРАДИШКЕ У 2020. ГОДИНИ

Post Date: 25/12/2020

ТЕНИСЕРКА ТЕА КОВАЧЕВИЋ НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ГРАДИШКЕ У 2020. ГОДИНИ

Теа Ковачевић, члан тениског клуба „Браћа Ковачевић“ проглашена је синоћ за најбољег спортисту Градишке у 2020. години.

Теа Ковачевић је прошле године проглашена најперспективнијом младом спортискињом града Градишка а ове године освојила је престижне турнире у Француској и Шпанији када је одушевила европске стручњаке пошто је била у двије старосне категорије до 10 и 11 година што до сада није пошло за руком ни једном такмичару.

Теа није крила срећу што је проглашена спортистом године града Градишка.

„Захваљујем се Граду и градоначелнику који ми увијек помаже кад ми је потребно. Не могу да вјерујем да сам добила награду. Напорно тренирам девет година, а мој узор је Новак Ђоковић и потрудићу се да будем као и он први рекет свијета“, рекла је Теа.

Кадетска екипа фудбалског клуба Козара под стручним вођством Саше Крупљанина проглашена је за најбољу екипу града Градишка за 2020. годину. Награду је у име екипе примио Алекса Раца који је рекао да сматра да је екипа то заслужила с обзиром на остварене резултате.

Градоначелник Градишке, Зоран Аџић рекао је да су спортисти упркос пандемији вируса корона постигли изузетне резултате како на простору Републике Српске тако и на свјетском нивоу.

„Захваљујем се спортистима јер су проносили име града Градишке читавим свијетом. Ми нећемо жалити средства да улажемо у младе спортисте и спортске колективе. Један од доказа је отварање Арене Градишка у којој ће, надамо се, изнићи још већи број младих спортиста који ће остваривати добре резултате и на свјетском нивоу“, рекао је градоначелник Аџић.

Другопласирани спортиста Градишке у 2020. години, по избору стручног жирија којим је предсједавао прослављени фудбалер и тренер Борче Средојевић је Саша Ковачевић, голман рукометног клуба „Козара“.

Трећепласирани спортиста у 2020. години је Ђорђе Мандић, куглаш „Козаре“.

Најбољи спортиста у конкуренцији лица са инвалидитетом је каратисткиња Јована Липовац члан клуба борилачких вјештина „Нитен“ која је рекла да јој ово признање много значи. Она је истакла да и даље планира напредовати и остварити више циљеве.

Најпрспективнији спортисти града Градишка за 2020. годину су Слађана Ковљен, члан џудо клуба „Козара“ и Андреј Суботић, капитен пионирске екипе фудбалског клуба „Козара“.

Најбољи спортски тренер је Марко Ковачевић из тениског клуба „Браћа Ковачевић“.

За најбољег спортског радника града Градишка за 2020.годину проглашен је Милош Дојчиновић, предсједник Фудбалског клуба „Слобода“ из Доњих Подградаца.

Завршна свечаност додјеле признања у оквиру 28. избора најбољих спортиста Градишке одржана је у Културном центру, уз придржавање сви прописаних епидемиолошких мјера.