ДРУЖЕЊЕМ У „МОТОРИЧКОМ ПАРКУ” ОБИЉЕЖЕНА „НЕДЈЕЉА ДЈЕТЕТА”

Post Date: 09/10/2020

ДРУЖЕЊЕМ У „МОТОРИЧКОМ ПАРКУ” ОБИЉЕЖЕНА „НЕДЈЕЉА ДЈЕТЕТА”

Поводом обиљежавања „Недјеље дјетета“ у градишком моторичком парку организоване су спортско-рекреативне активности и музејска радионица под мотом „Здраво тијело, ведар дух“.

Учешће у организацији овог догађаја узели су Центар за социјални рад, Црвени крст, Завичајни музеј, Кошаркашки клуб „Лидер“ и Туристичка организација, као и главни иницијатори Удружење родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ и Омладински центар „Петар Кочић“. Волонтери Црвеног крста, овом приликом организовали су и дружење са дјецом из Удружења „Дуга“ и Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима.

Манифестацији, која је одржана  поводом „Недјеље дјетета”, присуствовао је градоначелник Градишке Зоран Аџић који је истакао да је обавеза одраслих да  брину о дјеци и да их изведу на прави пут,  те додао да се Градска управа залаже за уређење што више паркова и игралишта за дјецу.

 

Он је похвалио активизам чланова Удружења “Дуга”, Омладинског центра “Петар Кочић” и иницијатора ове активности Томислава Ковачевића који је покренуо активности везане за изградњу дидактичког парка који је права ријеткост у региону.

Градоначелник  је додао да је моторички парк права средина за игру и уживање најмађих, те да је “Градска чистоћа” највише заслужна за његово уређење.

Предсједник Удружења “Дуга” Саша Касагић  истакао је да је „моторички парк” испунио сва очекивања чланова овог удружења и додао да парк није у потпуности завршен, те да представља веома битну ствар у рехабилитацији дјеце са потешкоћама у развоју.

Касагић је навео да Удружење “Дуга” традиционално обиљежава „Недјељу дјетета”, ове године под слоганом “Здраво тијело, ведар дух” и додао да “Дуга” има добру сарадњу са Центром за социјални рад Градишка које представља велику помоћ удружењу.

Координатор пројекта и члан Управног одбора Удружења “Дуга” Томислав Ковачевић је рекао да је вриједност пројекта 40.000 КМ, те да је Градска управа издвојила преко 18.000 КМ, док је остатак средстава издвојио кабинет предсједника Српске, Министарство породице, омладине и спорта, те многа привредна и физичка лица са подручја града.

Он је додао да сљедеће године настављају са завршетком овог пројекта, те  да је преостала изградња теретане на отвореном као и лавиринта од лаванде.