ГРАДИШКА ДИО „ИНИЦИЈАТИВЕ ЗА ЗЕЛЕНИЈУ И ОДРЖИВУ БУДУЋНОСТ”

Post Date: 12/10/2020

ГРАДИШКА ДИО „ИНИЦИЈАТИВЕ ЗА ЗЕЛЕНИЈУ И ОДРЖИВУ БУДУЋНОСТ”

Градоначелник Градишке Зоран Аџић и представник УНДП-а Горан Вукмир  потписали су данас Декларацију „Иницијатива за зеленију и одрживу будућност”, у оквиру које ће у Градишци бити засађено 625 садница дрвећа.

Градоначечлник се захвалио представницима УНДП-а, јер су препознали проактивну улогу локалне управе града Градишка и истакао да се декларација односи на заштиту животне средине.

Он је нагласио да је у оквиру споразума  предвиђено да  УНДП донира 125 садница док ће град Градишка овај пројекат подржати са додатних 500 садница и додао  да ће засађене саднице имати велики значај за уређење школских дворишта и самог града.

Градоначелник је истакао да је Градска управа у претходне четири године остварила веома добру сарадњу са УНДП-ом, те да су захваљујући томе за разне пројекте на подручју Градишке  одобрена средства у износу од 2 милиона КМ.

Он је навео да су добијена средства уложена у инфраструктуру у привредној зони  у Новој Тополи и адаптацију водоснабдијевања на подручју Градишке.

Шеф канцеларије УНДП-а у Бањалуци Горан Вукмир је истакао да је УНДП позвао све јединице локалне самоуправе да се укључе у „Иницијативу за зеленију и одрживу будућност”  са циљем пошумљавања и садње садница разних врста дрвећа у локалним заједницама.

Вукмир је навео да се овом симболичном акцијом доприноси смањењу негативних утицаја климатских промјена и других природних катастрофа, и додао да је циљ овог пројекта садња 10.000 садница на подручју 15 јединица локалне самоуправе у 2020. години.