ГРАДОНАЧЕЛНИК ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА ТЕУ КОВАЧЕВИЋ

Post Date: 27/10/2020

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА ТЕУ КОВАЧЕВИЋ

Градоначелник Градишке Зоран Аџић организовао је данас пријем за младу тенисерку Теу Ковачевић, која 1. новембра путује у Мајорку на престижни турнир који организује тениска академија шпанског тенисера Рафаела Надала.

Градоначелник је истакао да је Теа Ковачевић  веома телентована  и већ препознатљива играчица у свијету тениса, те да је у претходних неколико турнира оставарила изузетне резултате у узрасту до 10 година, али и старијим категоријама.

„ На посљедњем турниру у Скопљу она је освојила сингл турнир у категоријама У10 и У11, те турнир у Паризу“, навео је Аџић и нагласио да се Теа тренутно припрема за одлазак на престижни турнир у Мајорки на коме се окупљају млади таленти из читавог свијета.

Градоначелник је нагласио да је Градска управа од почетка подржала ову младу тенисерку и њен таленат, а да је Теа на најбољи начин промовисала Градишку и Републику Српску.

Он је захвалио друштвено одговорним компанијама са подручја Градишке које су помогле развојни пут младе тенисерке и додао да ће Градска управа и даље пратити њен рад.

Теа је истакла да спремно дочекује турнир у Мајорки, тренира два пута дневно а увече одиграва спаринг мечеве са рекреативцима из тениског клуба.

Она  је навела  да јој је у досадашњој каријери најдража побједа на турниру “Литтле Мо” у Мајамију, те да је психички доста напредовала и да нема више треме на великим турнирима.

Њен отац и тренер Марко Ковачевић рекао је да припреме за турнир теку веома добро и да Теа веома добро ради на тренинзима.

“Заиста је импресивно гледати дјевојчицу која веома брзо напредује на нивоу свјетског јуниорског тениса. Задовољан сам чињеницом да дјевојчица од 10 година прва на ранг листи у категорији 10 и 12 година у БиХ и окружењу” истакао је Ковачевић.

Он је додао да подршка институција Републике Српске, Градске управе, те градоначелника Зорана Аџића много значи, јер и поред квалитентог тренажног процеса не би били у могућности да оду на врхунска свјетска такмичења без финансијске подршке.