МЗ ЦЕРОВЉАНИ: ОТВОРЕНИ НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТ И СПОРТСКИ ТЕРЕН

Post Date: 25/09/2020

МЗ ЦЕРОВЉАНИ: ОТВОРЕНИ НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТ И СПОРТСКИ ТЕРЕН

Градоначелник Градишке Зоран Аџић отворио је данас у Мјесној заједници Церовљани новоизграђени пут и терен за мали фудбал.

Градоначелник је навео да је за асфалтирање 400 метара пута у засеоку Агинци у Церовљанима Градска управа издвојила 40.000 КМ, те да је помогла и изградњу спортског терена за дјецу и омладину у овом селу.

“Мјештани су дуго чекали на асфалтирање пута у свом засеоку и то смо урадили у оквиру наше политике руралног развоја. Циљ нам је да обезбједимо инфраструктурне услове да људи остају да живе у својим селима, а да имају добру путну комуникацију и могу брзо да стигну до Градишке и Бањалуке”, истакао је градоначелник Аџић.

Мјештанин засеока Агинци у Церовљанима Момир Берић рекао је да су добар пут и вода основни цивилизацијски услови да млади остану да живе на селу, које је удаљено само 10 километара од Градишке и уз аутопут према Бањалуци.

Он је навео да је макадамски пут био лош и да су асфалтирањем пута значајно побољшани улови у овом засеоку.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Церовљани Ново Милановић навео је да су мјештани прије два мјесеца почели да уређују спортско игралиште, поравнали терен, одрадили и бетонирали простор који је касније наткривен и служи за дружења.

“Довели смо градоначелника Аџића који је видио шта радимо и обећао да ће асфалтирати терен за мали фудбал, што је и урађено и предајемо га нашој омладини на кориштење”, рекао је Милановић.

Он је навео да да је изградња спортског терена, ограде и наткривеног објекта за дружење коштала око 80.000 КМ, од којих је 43.000 КМ за асфалтирање терена издвојено из градског буџета, а остатак су финансирали Тапетарија “Матић” и мјештани.

Милановић је подсјетио да су на мјесту данашњег спортског терена у засеоку Унчице некада били школа и друштвени дом и центар села, који су порушени у земљотресу 1969. године, због чега су мјештани одлучили да ту земљу која је у власништву града уреде, те да планирају изградњу и друштвеног дома.