ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ВОДОВОДА У ОРАХОВОЈ И ГАШНИЦИ, ВРИЈЕДНОСТ ПРОЈЕКТА 1.530.000 КМ

Post Date: 07/08/2020

ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ВОДОВОДА У ОРАХОВОЈ И ГАШНИЦИ, ВРИЈЕДНОСТ ПРОЈЕКТА 1.530.000 КМ

Градоначелник Градишке Зоран Аџић, директор чешке компаније „Елкот“  из Брна Либор Тупа и директор предузећа „Грађ – промет“ из Добоја Милош Савић потписали су данас у Градишци Уговор о извођењу грађевинских радова у оквиру пројекта званичне иностране развојне сарадње Републике Чешке и БиХ – „Подршка у снабдјевању водом за пиће у Градишци: Проширење водовода у насеља Орахова и Гашница“.

Градоначелник Аџић је захвалио Влади Републике Чешке која је донирала укупан износ од 1.530.000 КМ за изградњу водоводне мреже у мјесним заједницама Гашница и Орахова, те Амбасади Републике Чешке у БиХ и Чешкој развојној агенцији, путем којих је Градишка аплицирала за овај пројекат.

Он је појаснио да је Република Чешка провела комплетну тендерску процедуру за избор извођача, те да је најбољу понуду дала компанија „Елкот“ из Брна, која је потписала уговор са извођачем радова предузећем „Грађ – промет“ из Добоја.

Градоначелник је рекао да ће овим пројектом бити обухваћена изградња водоводне мреже за 750 домаћинстава у Ораховој и 170 у Гашници.

Он је навео је да је пројектом обухваћена и кампања о значају правилног коришћења и заштите питке воде, те да ће у промотивним активностима учествовати око 80 ученика из три основне школе и 40 волнотера који ће радити видео прилоге и сликовнице за дјецу.

Градоначелник је додао да ће у оквиру пројектних активности представници градишког „Водовода“ обићи неколико водоводних предузећа у Чешкој.

Директор компаније „Елкот“ Либор Тупа изразио је увјерење да ће грађевински радови почети на вријеме и да ће становници Орахове и Гашнице на прољеће имати квалитетну воду за пиће, додајући да је за његову компанију ово прво учешће у неком пројекту у БиХ.

Технички директор предузећа „Грађ – промет“ Маринко Илић навео је да је рок за завршетак радова осам мјесеци, да су са припремама већ почели, те да већ наредне седмице почињу са грађевинским радовима.