МЗ КОЗИНЦИ: ОДРЖАН ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

Post Date: 31/08/2020

МЗ КОЗИНЦИ: ОДРЖАН ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

Код спомен обиљежја у Мјесној заједници Козинци у недјељу, 30. августа, служен је парастос и положени вијенци на спомен-обиљежје погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског и Народноослободилачког рата и жртвама фашистиког терора у овој мјесној заједници.

Начелник Службе градоначелника Горан Суботић рекао је да је дужност да се сјећамо свих који су своје животе уградили у темеље Републике Српске.

„Уз дужно поштовање и сјећање на наше погинуле борце, обавеза и опредјељење Градске управе је да побољша квалитет живота, не само борачких категорија, него и свих грађана Градишке. Улагања нису заобишла ни Мјесну заједницу Козинце у којој су у протекле четири године урађене четири улице и подржана обнова дома, а у плану је реализацији и многих других пројеката“, рекао је Суботић.

Предсједник Борачке организације Градишка Милован Гагић нагласио је да су основни разлози оваквих окупљања сјећање на погинуле борце и очување слободарске историје српског народа који се увијек бранио а никада није нападао друге.

“То морамо пренијети нашој дјеци, а оваква обиљежавања су  један од начина”, рекао је Гагић и додао да Градишка једна од водећих локалних заједница која издваја солидна средства за обиљежавање ових догађаја.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Козинци Игор Павић рекао је да је ово обиљежавање важно првенствено за породице погинулих бораца, ратне војне инвалиде и све учеснике рата.

“И меморијални турнир који траје 25 година је један он начина да не падну у заборав они који су најзаслужнији што данас живимо у слободи”, додао је Павић који је напоменуо да су Козинци мјесна заједница у којој се непрестано ради на побољшању живота мјештана.

Вијенце и цвијеће положиле су породице погинулих бораца, представници Градске управе, Градске и мјесне борачке организације, представници Мјесне заједнице и остали.