ПАКЕТИ ПОМОЋИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ

Post Date: 08/07/2020

ПАКЕТИ ПОМОЋИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ

Волонтери Градске организације Црвеног крста Градишка почели су данас подјелу 250 прехрамбено-хигијенских пакета за социјално угрожене породице, за чију набавку је средства обезбиједила Градска управа.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је ово други пут да Градска управа од почетка пандемије вируса корона обезбјеђује пакете помоћи за социјално угрожено становништво, подсјећајући да је крајем марта подијељено више од 300 пакета.

Градоначелник је истакао да се пакети дијеле на основу спискова које је Градска управа добила од Центра за социјални рад, Борачке организације, Удружења пензионера и савјета мјесних заједница у Градишци.

“Желимо да на основу социјалне карте помогнемо онима који су најугроженији у овим тешким временима”, нагласио је градоначелник и додао да је вриједност сваког пакета око 40 КМ.

Он је истакао да је Градишка једна од ријетких локалних управа која издваја значајан проценат буџетских средстава за социјална давања, наводећи да се од укупног градског буџета, од око 28 милиона КМ, четири милиона КМ издваја за социјалне потребе грађана.

“Градишка нема већи проценат социјално угроженог становништва од других локалних заједница у Републици Српској, али желимо да помогнемо свима који су су стању социјалне потребе”, нагласио је градоначелник.

Секретар Градске организације Црвеног крста Градишка Борко Девић рекао је да је социјално угроженим породицама у Градишци од почетка пандемије вируса корона подијељено више од 1.000 пакета, за чију набавку су средства обезбиједили Градска управа, Црвени крст и бројни донатори.

Девић је навео да Црвени крст Градишка током године прехрамбеним и хигијенским намирницама снабдијева око 100 социјално угрожених породица, али да је ситуација везана за вирус корона условила да је сада помоћ потребна већем броју породица.