ОДРЖАН ПОМЕН НА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ МЗ РОГОЉИ

Post Date: 27/07/2020

ОДРЖАН ПОМЕН НА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ МЗ РОГОЉИ

Код Спомен комплекса у мјесној заједници Рогољи у недјељу, 26. јула служен је парастос и положени вијенци и цвијеће на спомен обиљежја за девет погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата, бисту народног хероја Стевана Дукића, више од 100 погинулих бораца и жртава Другог свјетског рата и пет солунских бораца из овог краја.

Градоначелник Градиш ке Зоран Аџић рекао је да се у Спомен комплексу у Рогољима може сагледати трагична историја српског народа у овом мјесту, али и на цијелом подручју Градишке и Републике Српске.

“Наша је обавеза да дођемо на ово мјесто и поклонимо се свим жртвама које су уградиле своје животе у темеље Републике Српске и борили се за слободу у којој данас живимо. Свједоци смо историје српског народа, који је добио све претходне ратове за слободу. Нажалост још увијек нисмо остављени на миру да се слободно развијамо, него сваки дан морамо да се за то боримо. Због тога не смијемо да заборавимо наше жртве и морамо да пренесемо младима шта значи борба за слободу и Републику Српску, која је једини гарант опстанка Срба на овим просторима“, нагласио је градоначелник Аџић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Рогољи Славко Васиљевић навео је да је Спомен комплекс код родне куће народног хероја Стевана Дукића у Рогољима, један од ријетких на овим просторима који је на једном мјесту објединио споменике жртвама из Првог, Другог и Одбрамбено-отаџбинског рата.

Васиљевић је навео да је уз помоћ градоначелника и Градске управе Градишка ове године реновирана кућа народног хероја, замјењена столарија, постављена фонтана и нови јарболи, те да је у плану фарбање ограде и уређење зеленила у Спомен комплексу.

Вијенце и цвијеће поред чланова породица погинулих бораца положили су   представници Града Градишка, Градске борачке организације, СУБНОР-а, Организације породица погинулих и заробљених  бораца и несталих цивила, Мјесне борачке организације и Савјета мјесне заједнице Рогољи те представници СНСД Градишка.