УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ НОВОИЗГРАЂЕНЕ КУЋЕ И САНИРАНОГ СТАМБЕНОГ ОБЈЕКТА ЗА ДВИЈЕ РОМСКЕ ПОРОДИЦЕ

Post Date: 26/06/2020

УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ НОВОИЗГРАЂЕНЕ КУЋЕ И САНИРАНОГ СТАМБЕНОГ ОБЈЕКТА ЗА ДВИЈЕ РОМСКЕ ПОРОДИЦЕ

Градоначелник Градишке Зоран Аџић уручио је данас кључеве једне новоизграђене и једне саниране стамбене јединице за вишечлане ромске породице у мјесној заједници Жеравица, које су корисници пројекта „Старт – стамбено збрињавање ромске популације на подручју града Градишка“.

Градоначелник је рекао да су пројекат реализовали Министарство за људска права и избјеглице БиХ и Град Градишка, те да је циљ побољшање квалитета живота Рома на подручју Градишке кроз унапријеђење услова становања.

Он је истакао да је породици Угринић изграђена нова кућа, те санирана кућа породици Шарић, наводећи да је Министарство за људска права и избјеглице БиХ инвестирало 53.000 КМ, а да је Градска управа Градишка издвојила 16.000 КМ и обезбједила средства за неопходне дозволе за грађење, надзор и технички пријем објеката.

„Сматрамо да смо учинили хумано дјело јер смо двије вишечлане породице, које су биле у стању социјалне потребе и без условног смјештаја, успјели стамбено да збринемо“, нагласио је градоначелник Аџић.

Према његовом ријечима, град Градишка путем Центра за социјални рад и Одјељења за друштвене дјелатности годишње из градског бужета издваја око 4 милиона марака за социјалну заштиту и породице у стању социјалне потребе.