ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ И ВУКОВЦЕ

Post Date: 12/06/2020

ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ И ВУКОВЦЕ

Градска управа града Градишка организовала је данас традиционални пријем за 11 ученика генерације основних и средњих школа и 32 ученика вуковца који су све разреде школе завршили просјечном оцјеном 5,00.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић истакао је да  Градска управа на овај начин изражава захвалност ученицима, педагошким радницима и директорима који су извели још једну генерацију вуковаца и ђака генерације, који су будућност и перспектива не само Градишке већ и Републике Српске.

„Данас смо послали поруку да као локална управа пратимо њихов рад и стојимо иза њиховог даљег школовања“, истакао је градоначелник Аџић и додао да Градска управа годишње издваја око 250 000 КМ за стипендирање студената.

Ученик генерације у Основној школи „Козарска дјеца“, Драгана Миливојша истакла  је да јој данашњи пријем много значи јер се, како је рекла, труд и рад током школовања исплатио.

Планира уписати занимање медицински техничар.

Ученик генерације Гимназије Градишка Милица Сладаковић, рекла је да јој титула ученика генерације представља награду школе и Градске управе која обједињује све њене досадашње успјехе који не би  били могући без подршке школе и града Градишка. Планира да упише Факултет техничких наука у Новом Саду.

Ученици генерације средњих школа награђени су са по 500 КМ, а ученици генерације основних школа са по 300 КМ, док су вуковци добили по 100 КМ.

Свечани пријем за најбоље ученике је одржан у великој сали Културног центра Градишка.