МИНИСТАР ТРГОВИНЕ И ТУРИЗМА РС У ПОСЈЕТИ ГРАДИШЦИ

Post Date: 29/06/2020

МИНИСТАР ТРГОВИНЕ И ТУРИЗМА РС У ПОСЈЕТИ ГРАДИШЦИ

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић посјетила је данас Градишку гдје је након састанка са градоначелником Градишке Зораном Аџићем, изјавила да туристички потенцијали нашег града морају да буду заступљени у свим будућим промотивним спотовима Српске.

“То до сада није био случај. Надам се да ће се кроз бољу координацију и размјену података туристичких организацијa града Градишка и Републике Српске остварити и већа подршка ресорног министарства за реализацију пројеката развоја туризма на подручју овог града”, истакла је министар Сузана Гашић.

Она је рекла да Градишка у наредном периоду може очекивати сваку врсту подршке ресорног министарства и Владе Републике Српске, истичући да је у граду посљедњих неколико година видљив значајан напредак у трговини, туризму и другим областима.

Министар Гашић је навела да је са градоначелником Аџићем разговарала о потенцијалним пројектима у областима туризма и трговине, те у ком смислу Градишка очекује подршку републичких институција.

Она је истакла да је за туристички развој Градишке веоме значајна планина Козара која се дијелом простире на њеној територији, те да су потребна додатна улагања у неискориштене потенцијале Националног парка “Козара” и туристичку понуду локалних заједница које га окружују.

Према њеним ријечима, у Градишци се многе привредне дјелатности развијају убрзаном динамиком, а опоравак града од посљедица пандемије вируса корона иде у добром смјеру.

“Ту смо да пружимо подршку да се опоравак убрза, прије свега јер у Градишци постоји и велики број трговинских ланаца, што треба искористити на најбољи начин”, додала је министарка Гашић.

Градоначелник Зоран Аџић је истакао да Градска управа, Развојна агенција и Туристичка организација града Градишка желе да обезбиједе додатна донаторска средства за јачање туристичке понуде града, посебно малих породичних пољопривредних газдинстава која су начинила прве кораке у развоју сеоског туризма.

Он је рекао да Градишка жели да уз подршку Министарства трговине и туризма пронађе инвеститора који би изградио модеран хотел у граду, који ће имати све потребне садржаје.

Градоначелник је истакао да је Градишка заинтересована за убрзан развој туристичких потенцијала планине Козара, с обзиром на то да из Градишке сада постоји брза и квалитетна саобраћајна комуникација према Националном парку.

Он је изразио увјерење да ће Министарство трговине и туризма пружити поршку за промоцију и јачање туризма у Градишци, која жели додатно да искористи и потенцијале ријеке Саве која протиче дуж 57 километара сјеверне границе града, а која сада није довољно искориштена за туризам.