УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ ЗА 32 ПОРОДИЦЕ ИЗБЈЕГЛИХ И РАСЕЉЕНИХ

Post Date: 13/05/2020

УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ ЗА 32 ПОРОДИЦЕ ИЗБЈЕГЛИХ И РАСЕЉЕНИХ

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Марко Аћић и градоначелник Градишке, Зоран Аџић уручили су данас кључеве породицама расељених и избјеглих лица који су корисници колективних или закупци алтернативних смјештаја с подручја Градишке.

Стамбена зграда са 32 стамбене јединице на Сењаку, изграђена је у оквиру Регионалног стамбеног програма у оквиру Државног стамбеног збрињавања у БиХ, потпројекат БХ3.

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић истакао је да је вриједност инвестиције милион и 200 хиљада марака и додао да ће у оквиру поменутог програма у Градишци бити изграђено 96 станова.

„Осим ове зграде, следећег мјесеца биће усељена и друга зграда са 32 стана, која се налази поред ове, а такође почињемо са процедурама за изградњу стамбене зграде у Новој Тополи са 32 стана чија би изградња требала почети до краја године “, истакао је Аћић. Он је нагласио да ће на овај начин бити обухваћене све породице из колективних смјештаја на подручју Градишке, чиме ће у потпуности бити имплементиран пројекат.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да ће стамбене зграде изграђене у оквиру Регионалног стамбеног  програма прећи у власништво Града који ће у оквиру социјалног становања исте издавати по симболичном закупу од једне конвертибилне марке по квадратном метру.

“На овај начин желимо ријешити стамбене потребе свих избјеглих и расељених лица на подручју Градишке“, истакао је да Аџић и додао да је Град Градишка у овај пројекат уложио око 200 000 КМ за земљиште, инфраструктурне прикључке и накнаде за издавање грађевинске дозволе, а остало је још да се асфалтира приступни пут до објекта.

Међу 32 породице које су данас добиле кров над главом је и Александра Донски која је са породицом до сада живјела у Бистрици у изнајмљеној кући. Она је истакла да је задовољна  станом и условима под којима ће живјети у овој згради.