КП “ГРАДСКА ЧИСТОЋА“ ГРАДИШКА НАБАВИЛО НОВУ ОПРЕМУ

Post Date: 28/05/2020

КП “ГРАДСКА ЧИСТОЋА“ ГРАДИШКА НАБАВИЛО НОВУ ОПРЕМУ

У КП “Градска чистоћа“ Градишка данас је представљена нова опрема коју је предузеће набавило у оквиру пројекта “Развој одрживог управљања амбалажним отпадом“, у сарадњи са Развојном агенцијом Градишка.

Градоначелник Градишке, Зоран Аџић истакао је да је вриједност пројекта 100 000 КМ, грант средства Фонда за заштиту животне средине износе 70 000 КМ, учешће Градске управе 17 000, док је Градска чистоћа учествовала са 13 000 КМ.

О оквиру овог пројекта, КП „Градска чистоћа“ набавило је 10 лимених, 16 пластичних и један контејнер за животињски отпад, камион за одвоз контејнера и једну косачицу.

Градоначелник је рекао да је Градска управа заједно са Градском чистоћом у протекле три и по године у ово предузеће уложила 980 000 КМ у занављање и набавку нових средстава за рад.

Директор КП“Градска чистоћа“ Градишка, Жељко Билбија рекао је да ће им нова опрема много значити, прије свега возило за одвоз контејнера јер је оно које предузеће тренутно има старо и дотрајало.

„Обзиром да имамо уговоре са клаоницама на подручју Градишке, много ће нам значити и набавка контејнера за одвоз животињског отпада“, рекао је Билбија и додао да ће у наредном периоду настојати да набаве цистерну за потребе прања улица.