ГРАДИШКОЈ БОЛНИЦИ ДОНИРАН РЕСПИРАТОР

Post Date: 15/05/2020

ГРАДИШКОЈ БОЛНИЦИ ДОНИРАН РЕСПИРАТОР

Jавној здравственој установи „Болница“ Градишка данас је испоручен респиратор купљен донаторским средствима прикупљеним за ублажавање посљедица пандемије вируса корона.
Градоначелник Градишке, Зоран Аџић  рекао је да je вриједност респиратора 32 000 КМ.

Градоначелник је истакао да је за набавку респиратора средства у износу од 17 700 КМ обезбједила Далила Фазлић из Канаде, кћерка покојног градишког доктора Ремзе Сухоњића, а да је остатак обезбјеђен из донација које су грађани и привредници уплатили на рачун посебних намјена Града Градишка, за ублажавања посљедица пандемије вируса корона.

„Донаторским и средствима Града Градишка у протеклом периоду градишкој Болници обезбједили смо два аспиратора и један монитор“, истакао је Аџић и додао да је на рачун посебних намјена града Градишка до сада уплаћено око 65 000 КМ.

Директор Болнице, Рајко Додик захвалио се на донацији и истакао да је респиратор намјењен за лијечење пацијената са тешком клиничком сликом и којима је потребна механичка вентилација.

„Када прође ова пандемија апарат ће користити за лијечење других хроничних тешких пацијената због чега је вриједност ове донације вишеструка“, истакао је Додик и додао да Болница за лијечење пацијената обољелих од COVID-а 19 тренутно на располагању има два респиратора.