PREDUZEĆE PMP “JELŠINGRAD“ DONIRALO 5000 MEDICINSKIH MASKI

Post Date: 02/04/2020

PREDUZEĆE PMP “JELŠINGRAD“ DONIRALO 5000 MEDICINSKIH MASKI

Preduzeće PMP „Jelšingrad“ Gradiška danas je Gradskoj upravi Gradiška doniralo 5000 medicinskih  maski koje će biti uručene Domu zdravlja Gradiška i Bolnici Gradiška.

Direktor preduzeća Branislav Banjac istakao je da se fabrike grupacije PMP nalaze u Kini, da su prošle kroz pandemiju korona virusa i da su na osnovu tih iskustava odlučili da pomognu građanima Gradiške. Banjac se zahvalio gradonačelniku Gradiške, Zoranu Adžiću i Gradskoj upravi na dosadašnjoj saradnji i podršci i istakao da je ovo vrijeme kada je prioritet briga o zdravlju i ljudskim životima.

Direktor Bolnice Gradiška Rajko Dodik zahvalio se preduzeću PMP Jelšingrad na donaciji i pozvao sve privredne subjekte da se u skladu sa svojim mogućnostima odazovu pozivu za donacije i na taj način pokažu svoju društvenu odgovornost.

Dodik je rekao da je Bolnica Gradiška napravila spisak potrebnih stvari i dodao da imaju tehničke preduslove za instalalaciju 10 do 12 respiratora,a trenutno im je najpotrebnija oprema za instalisanje respiratora.On je naglasio da se trenutno na liječenju u gradiškoj bolnici nalazi jedan pacijent koji je pozitivan od korona virusa.

Direktorica Doma zdravlja Gradiška Vesna Gluvić Čelić istakla je da će im im zaštitna oprema, koju su danas dobili od preduzeća PMP Jelšingrad, mnogo pomoći i podsjetila da je ovo preduzeće ranije učestvovalo u donaciji za kupovinu saniteta.Gluvić Čelić je istakla da su Domu zdravlja trenutno najneophodnija zaštitna odijela, viziri, zaštitne kape, respiratorne i zaštitne maske, rukavice kao i sredstva za dezinfekciju.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić zahvalio se kompaniji PMP Jelšingrad na donaciji i naglasio da su  još jednom pokazala da su društveno odgovorna kompanija.On je  podsjetio da su se i ranije više puta uključivali u humanitarne aktivnosti na području Gradiške.

Adžić je naglasio da je Grad Gradiška otvorio račun za posebne namjene za prikupljanje finansijskih sredstava za borbu protiv virusa korona na koji je do sada uplaćeno 25 000 KM.

„Zahvaljujući donaciji od 17 500 KM koju je uplatila kćerka pokojnoj doktora Remze Suhonjića, Dalila, gradska uprava je danas uplatila sredstva za nabavku respiratora koji bi u gradišku Bolnicu trebao stići u narednih 20 dana“, rekao je Adžić i dodao da su od sredstava prikupljenih na pomenuti račun do sada  nabavili oko 750 respiratornih maski za potrebe Doma zdravlja i Bolnice Gradiška.

Adžić je još jednom pozvao sve društveno ogovorne kompanije i građane koji su u prilici da pomognu da se odazovu pozivu.

Sredstva se mogu uplatiti na račune za posebne namjene kod Komercijalne banke Gradiška. Medicinska i zaštitna oprema i dezinfekciona sredstva mogu se donirati Štabu za vanredne situacije  Gradiška.