ПРЕДУЗЕЋЕ ПМП “ЈЕЛШИНГРАД“ ДОНИРАЛО 5000 МЕДИЦИНСКИХ МАСКИ

Post Date: 02/04/2020

ПРЕДУЗЕЋЕ ПМП “ЈЕЛШИНГРАД“ ДОНИРАЛО 5000 МЕДИЦИНСКИХ МАСКИ

Предузеће ПМП „Јелшинград“ Градишка данас је Градској управи Градишка донирало 5000 медицинских  маски које ће бити уручене Дому здравља Градишка и Болници Градишка.

Директор предузећа Бранислав Бањац истакао је да се фабрике групације ПМП налазе у Кини, да су прошле кроз пандемију корона вируса и да су на основу тих искустава одлучили да помогну грађанима Градишке. Бањац се захвалио градоначелнику Градишке, Зорану Аџићу и Градској управи на досадашњој сарадњи и подршци и истакао да је ово вријеме када је приоритет брига о здрављу и људским животима.

Директор Болнице Градишка Рајко Додик захвалио се предузећу ПМП Јелшинград на донацији и позвао све привредне субјекте да се у складу са својим могућностима одазову позиву за донације и на тај начин покажу своју друштвену одговорност.

Додик је рекао да је Болница Градишка направила списак потребних ствари и додао да имају техничке предуслове за инсталалацију 10 до 12 респиратора,а тренутно им је најпотребнија опрема за инсталисање респиратора.Он је нагласио да се тренутно на лијечењу у градишкој болници налази један пацијент који је позитиван од корона вируса.

Директорица Дома здравља Градишка Весна Глувић Челић истакла је да ће им им заштитна опрема, коју су данас добили од предузећа ПМП Јелшинград, много помоћи и подсјетила да је ово предузеће раније учествовало у донацији за куповину санитета.Глувић Челић је истакла да су Дому здравља тренутно најнеопходнија заштитна одијела, визири, заштитне капе, респираторне и заштитне маске, рукавице као и средства за дезинфекцију.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић захвалио се компанији ПМП Јелшинград на донацији и нагласио да су  још једном показала да су друштвено одговорна компанија.Он је  подсјетио да су се и раније више пута укључивали у хуманитарне активности на подручју Градишке.

Аџић је нагласио да је Град Градишка отворио рачун за посебне намјене за прикупљање финансијских средстава за борбу против вируса корона на који је до сада уплаћено 25 000 КМ.

„Захваљујући донацији од 17 500 КМ коју је уплатила кћерка покојној доктора Ремзе Сухоњића, Далила, градска управа је данас уплатила средства за набавку респиратора који би у градишку Болницу требао стићи у наредних 20 дана“, рекао је Аџић и додао да су од средстава прикупљених на поменути рачун до сада  набавили око 750 респираторних маски за потребе Дома здравља и Болнице Градишка.

Аџић је још једном позвао све друштвено оговорне компаније и грађане који су у прилици да помогну да се одазову позиву.

Средства се могу уплатити на рачуне за посебне намјене код Комерцијалне банке Градишка. Медицинска и заштитна опрема и дезинфекциона средства могу се донирати Штабу за ванредне ситуације  Градишка.