ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДИШКЕ ПОД КОНТРОЛОМ

Post Date: 02/04/2020

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДИШКЕ ПОД КОНТРОЛОМ

Епидемиолошка ситуација на подручју Градишке је под контролом, изјавила је данас начелник Хигијенско епидемиолошке службе Дома здравља Градишка Слађана Тепавац.

Тепавац је истакла да је јутрос  потврђен још једна случај обољевања од корона вируса на подручју Градишке.

„Ради се о особи која је  имала контакт са позитивном особом,а оно што је добро јесте да је та особа у изолацији од 25.марта тако да очекујемо мали број контаката“, изјавила је Тепавац и додала да се то лице налази у изолацији и да су тестирани и чланови његове породице, супруга и дијете.Она је рекла да ће то лице у току дана бити пребачено у Студентски центар у Бања Луку.

Појаснила је да је на подручју Градишке тренутно 10 особа обољело од вируса корона обзиром да је први регистровани случај ретестиран и резултат је негативан, а негативни су и сви његови контакти.

Тепавац је додала да се пет особа налази у Студентском центру у Бања Луци, једна особа је смјештена у Болници Градишка, једно лице је на Инфективној клиници у Бања Луци, док се жена са двоје дјеце налази у кућној изолацији.Она је је нагласила да су сви контакти под контролом и у изолацији, сви су тестирани и додала да је јутрос стигао велики број тестираних контаката и да су сви резултати негативни.

Тепавац је истакла да су све особе, које су протеклих дана у БиХ  ушле на граничном прелазу Градишка и боравиле у карантину у нашем граду, негативне.У кућној изолацији на подручју Градишке тренутно се налази 358 особа, а из изолације је изашло 420 особа.

Директор Дома здравља Весна Глувић Челић рекла је да је у Дому у Врбашкој постављено 40 кревета, успостављени су санитарни чворови и гријање, док су у основној школи у Врбашкој тренутно постављена 23 кревета, а планирана су 54 кревета.

У ове објекте биће смјештене особе позитивне на вирус корона које немају симптоме и којима није потребно болничко лијечење.