ГРАДСКА УПРАВА ОБЕЗБЈЕДИЛА 302 ХИГИЈЕНСКО-ПРЕХРАМБЕНА ПАКЕТА

Post Date: 26/03/2020

ГРАДСКА УПРАВА ОБЕЗБЈЕДИЛА 302 ХИГИЈЕНСКО-ПРЕХРАМБЕНА ПАКЕТА

Градоначелник града Градишка Зоран Аџић посјетио је данас Градску организацију Црвеног крста Градишка поводом почетка акције расподјеле пакета робне помоћи лицима у стању социјалне потребе на подручју града Градишка.

Градоначелник је рекао да је Градска управа Градишка у сарадњи са Центром за социјални рад Градишка, Удружењем пензионера и савјетима мјесних заједница оцјенила стање на простору града и донијела одлуку да се за  лица старија од 65 година који немају ближих сродника, а налазе се у стању социјалне потребе, из буџета Града издвоје средства за набавку 302 прехрамбено-хигијенска пакета.

Он је додао да је вриједност једног пакета 40 КМ, а корисницима ће бити дистрибуирани посредством Црвеног крста.

Градоначелник је истакао да ће пратити ситуацију и да су у плану додатне активности подршке најстаријој популацији грађана и подсјетио да грађани старији од 65 година, који не могу да обаве куповину основних животних намирница и лијекова, могу да се јаве на бесплатан број 121 и број Цивилне заштите 051/ 814-753.

„Имамо 60 волонтера укључених у 18 мјесних заједница који су на услузи грађанима старијим од 65 година којима је потребна помоћ“, истакао је Аџић и додао да се настоји бити на располагању свим грађанима града Градишка.

Секретар Црвеног крста Градишка, Борко Девић рекао је да су волонтери Црвеног крста организовали превоз и паковање пакета, а од данас су кренули у дистрибуцију истих према корисницима.

Девић је истакао да постоји повећана потреба за средствима за хигијену, рукавицама и заштитним маскама и позвао привреднике који су у могућности да помогну.

Један од волонтера Ђорђе Латинчић рекао је да се одазвао на позив Црвеног крста за волонтирање из жеље да помогне грађанима којима је помоћ потребна.