АПЕЛ ГРАЂАНИМА ЗА ПОШТОВАЊЕ ПРЕПОРУКА И МЈЕРА ЗА СУЗБИЈАЊЕ ВИРУСА КОРОНА

Post Date: 23/03/2020

АПЕЛ ГРАЂАНИМА ЗА ПОШТОВАЊЕ ПРЕПОРУКА И МЈЕРА ЗА СУЗБИЈАЊЕ ВИРУСА КОРОНА

Поводом актуелне епидемиолошке ситуације градоначелник Зоран Аџић данас је упутио апел везано за поштовање препорука и мјера с циљем спрјечавања ширења вируса „корона“.

„Поштовани суграђани,

У складу са постојећом епидемиолошком ситуацијом изазваном ширењем вируса „Корона“  COVID-19  позивам Вас да се придржавате свих мјера које налаже струка и надлежни органи, прије свега Републички штаб за ванредне ситуације  и Штаб за ванредне ситуације града Градишка.

Само одговорним понашањем и строгим поштовањем наложених препорука и мјера можемо утицати на сузбијање ширења овог вируса, који услијед неодговорног понашања појединица може попримити озбиљне размјере.

Јавна здравствена установа Дом здравља Градишка обезбједила је 24-часовно дежурство свих здравствених служби.

Такође позивом на одређене телефонске бројеве наши грађани могу добити све информације везане за вирус корона.

Желим да подсјетим да сви грађани који због старости или здравственог стања нису у могућности да изврше набавку основних животних намирница и лијекова своје потребе могу пријавити на дежурни бесплатни број Цивилне заштите 121 или број 051/814-753 најкасније до 17 часова сваким даном.

Организовани тимови ће поступити по њиховим захтјевима и у складу са препорученим количинама које је прописао Републички штаб за ванредне ситуације извршити набавку и доставу намирница до њихових врата уз предочавање фискалног рачуна.

Овдје се посебно желим осврнути на лица којима је издато рјешење о 14- тодневном карантину, а њих је на подручју града Градишка тренутно 565.

Ја их лично замољавам као човјек и родитељ да испоштују прописану процедуру кућног карантина у интересу њих, њихових породица  и свих нас.

Ако не буду поштовали прописане мјере допринијеће ширењу заразе на најуже чланове породице и све нас.

Проведено је 178 обилазака и 5 лица није поштовало рјешење о кућном карантину од 14 дана.

Користим прилику да вас информишем да ће се врштити строга контрола над спровођењем наведених мјера и да ће непоштовање истих бити строго санкционисано покретањем прекршајних и кривичних поступака.

Исто тако је утврђено да ће она лица која нису у стању да проведу 14-тодневни карантин у својим домовима бити принуђени физичким мјерама да то вријеме проводе у карантинском насељу на царинском терминалу.

Зато их још једном молим у њиховом интересу и интересу њихових породица и свих нас да испоштују рјешење које су добили од здравствено- санитарног инспектора о обавезном 14-тодневном карантину.

Драги суграђани у овом тренутку нема простора за велику панику, наше понашање треба бити усмјерено на заштиту вашег здравља и здравља свих људи који вас окружују и с којима сте у контакту јер само тако заједничким снагама можемо пребродити ову ситуацију.

Хвала вам на разумијевању“, наводи се у обраћању градоначелника Градишке Зорана Аџића.