НЕМА ЗАРАЖЕНИХ ВИРУСОМ КОРОНА, 384 ЛИЦА ПОД ЗДРАВСТВЕНИМ НАДЗОРОМ

Post Date: 20/03/2020

НЕМА ЗАРАЖЕНИХ ВИРУСОМ КОРОНА, 384 ЛИЦА ПОД ЗДРАВСТВЕНИМ НАДЗОРОМ

На подручју Градишке још увијек није забиљежен ниједан случај заразе вирусом корона, а под здравственим надзором су 384 лица, рекао је данас градоначелник Градишке Зоран Аџић, током посјете Дому здравља и Болници Градишка.
Градоначелник је нагласио да су надлежни у Дому здравља и Болници Градишка озбиљно схватили упутства Министарства здравља и социјалне заштите Републике Спрске и обезбједили посебан режим пружања здравствених услуга грађанима, како они не би дошли у контакт са зараженим лицима или онима који су под здравственим надзором, али и посебан простор за прегледе људи под здравстеним надзором.
Обезбјеђено је 24-ворочасовно дежурство свих зравствених служби. Желим да захвалим свим љекарима и медицинском особољу, који улажу велики напор да се спријечи ширење заразе“, додао је Аџић.

Директор Дома здравља Градишка Весна Глувић Челић рекла је да је прецес рада Дома здравља сведен на минимум,  те да се примају само хитни случајеви и пацијенти за које се сумња да су заражени висруом корона, а који се прегледају у изолационом центру.
Она је додала да је до сада због сумње на инфекцију висусом корона тестирано седам лица из Градишке и да су сви тестови били негативни.
Начелник Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Слађана Тепавац рекла је да је тренутна епидемиолошка ситуација у Градишци стабилна и под контролом, али да се константно повећава број лица који се стављају под здравствени надзор.
Она је рекла да су данас, по налогу Инстуитута за јавно здравство Републике Српске, на граничном прелазу Градишка и узели брисеве од пет особа из Брчког, који су допутовали у аутобусу из Аустрије.
Тепавац је појаснила да је ријеч је о потенцијалним контактима, односно лицима за које се сумња да су били у контакту са зараженим вирусом корона, те да је у току епидемиолошко истраживање по овом случају.