БИВШИ ЦАРИНСКИ ТЕРМИНАЛ ЛОКАЦИЈА ЗА ПОСТАВЉАЊЕ ШАТОРСКОГ КАРАНТИНА

Post Date: 19/03/2020

БИВШИ ЦАРИНСКИ ТЕРМИНАЛ ЛОКАЦИЈА ЗА ПОСТАВЉАЊЕ ШАТОРСКОГ КАРАНТИНА

Градоначелник Градишке Зоран Аџић и представници Оружаних снага БиХ и Републичке управе цивилне заштите обишли су данас локацију бившег царинског терминала у Градишци, који је градски Штаб за ванредне ситуације предложио као локацију за постављање шаторског карантина за лица која улазе у земљу на граничном прелазу Градишка.
Градоначелник је рекао да локација бившег царинског терминала посједује зидани објекат, сву потребну комуналну инфрастуктуру, те ограђен и асфалтиран простор од око 20.000 метара квадратних гдје могу бити постављени шатори.
Битно је да се омогући да ти људи који буду боравили у карантину 14 дана имају и услове за одржавање личне хигијене. Постоје и услови да људи када уђу на једну капију – не излазе на другу страну или преко ограде. Мора се обезбиједити да они не излазе из карантина и не одлазе даље или шетају по граду и тако створе још већи проблем у Градишци”, нагласио је Аџић.

Он је истакао да је обавеза градског Штаба за ванредне ситуације била да обезбиједи локацију за карантинско насеље, али да даље активности по овом питању воде Републички штаб за ванредне ситуације и Влада Републике Српске.
Ресурси Градске управе су максимално напрегнути у спровођењу свих досадашњих мјера превенције ширења вируса корона, али је добро то што су грађани и привредници максимално схватили новонасталу ситуацију и придржавају се свих мјера и наредби, на чему желим да им захвалим”, рекао је Аџић.
Градоначелник је нагласио да је потребно јасно дефинисати ко ће контролисати простор карантинског насеља, у смислу пружања безбједности људи који ће ту боравити, али и грађана Градишке.
Он је додао да би, према информацијама којима располаже, Оружане снаге БиХ данас требало да започну постављање шатора за карантинско насеље у Градишци.