ТРЕЋА МЕЂУНАРОДНА КОБАСИЦИЈАДА “РОГОЉИ 2020”

Post Date: 17/02/2020

ТРЕЋА МЕЂУНАРОДНА КОБАСИЦИЈАДА “РОГОЉИ 2020”

Трећа Међународна кобасицијада  „Рогољи 2020“ одржана је у суботу, 15. фебруара, у мјесној заједници Рогољи под покровитељством Града Градишка.

Према мишљењу стручног жирија, састављеног од прехрамбених техничара, најбољу кобасицу је направио Миле Калак из Сиска, док је друго мјесто освојио Радован Томић из Градишке а треће Горан Њежић такође из Градишке.

Посебну награду за гушчију кобасицу добио је Брано Рачић из Новог Села.

Члан жирија Александар Пуцар рекао је да су имали веома тежак задатак јер су морали изабрати најбољу кобасицу од чак 67 узорака.

Он је истакао да су кобасице ове године по изгледу и оцијени укуса доста боље у односу на претходне двије године.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да ова манифестација постаје бренд на подручју Градишке, јер су Рогољи доминантни по пољопривредној производњи односно товљењу јунади и свиња.

„Градска управа ће увијек подржати ову манифестацију која треба да прерасте у традицију како би промовисали наше домаће производе“, истакао је Аџић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Рогољи Славко Васиљевић рекао је да  се за такмичење пријавило  65 учесника из Хрватске и БиХ те да је веома задовољан одазивом.

Он је истакао да имају у плану основати удружење произвођача кобасица са подручја Лијевча поља како би могли направити властити бренд.