POTPISAN UGOVOR O ASFALTIRANJU DIJELA ULICE U MJESNOJ ZAJEDNICI ROVINE

Post Date: 04/02/2020

POTPISAN UGOVOR O ASFALTIRANJU DIJELA ULICE U MJESNOJ ZAJEDNICI ROVINE

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić potpisali su danas u Gradskoj upravi Ugovor o sufinansiranju izgradnje dijela lokalnog puta u povratničkom naselju u mjesnoj zajednici Rovine.

Aćić je izrazio zadovoljstvo što je danas potpisan već drugi ugovor iz sredstava koja se odnose na 2019. godinu za obnovu infrastrukture za povratnička naselja, navodeći da će rekonstrukciju i asfaltiranje puta dužiine 600 metara u Rovinama Republički sekretarijat sufinansirati sa 45.000 KM.

On je istakao da ovo nije jedini projekat koji je implementiran u Gradišci te se zahvalio na uspješnoj saradnji  gradonačelniku Gradiške i Gradskoj upravi.

„U nekoliko podprojekata Regionalnog stambenog programa nastavljamo sa aktivnostima i uskoro nas očekuje završetak stambene zgrade u Gradišci u koju treba da uselimo 32 korisnika a paralelno sa tim u okviru projekta BH6 i BH5 imamo izgradnju individualnih stambenih projekata“, naglasio je Aćić.

On je dodao da se u Gradišci implementira projekat CEB, te da je u toku izbor izvođača, gdje će se u Novoj Topoli graditi još jedna stambena zgrada.

Aćić je naveo da je cilj projekta CEB 2 zatvaranje svih objekata kolektivnih centara za izbjegla i raseljena lica.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da će novoasfaltirana dionica puta u Rovinama imati veliki značaj za povratnike u mjesnoj zajednici Rovine.

„Vrijednost izgradnje puta dužine 600 metara je 90.000 KM, učešće Sekretarijata je 45.000 KM a ostatak će finansirati Gradska uprava. Izabraćemo izvođača radova i mislim da ćemo na proljeće krenuti sa realizacijom projekta“, istakao je gradonačelnik Adžić.

Gradonačelnik je zahvalio Republičkom sekretarijatu na saradnji u okviru pomenutih projekata izgradnje zgrada za socijalno stanovanje, izbjegla i raseljena lica, te izrazio nadu da će veoma brzo biti raspisan tender za izgradnju još jedne zgrade u Novoj Topoli, čime će biti omogućeno raspuštanje svih kolektivnih centara na području Gradiške.

Po završetku sastanka Adžić i Aćić obišli su objekat koji se gradi u okviru Regionalnog stambenog programa – podprojekat BH3 za izbjegla i raseljena lica i objekat koji se gradi u okviru projekta CEB II za raspuštanje kolektivnih centara i alternativnog smještaja.