ПОТПИСАН УГОВОР О АСФАЛТИРАЊУ ДИЈЕЛА УЛИЦЕ У МЈЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ РОВИНЕ

Post Date: 04/02/2020

ПОТПИСАН УГОВОР О АСФАЛТИРАЊУ ДИЈЕЛА УЛИЦЕ У МЈЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ РОВИНЕ

Градоначелник Градишке Зоран Аџић и вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић потписали су данас у Градској управи Уговор о суфинансирању изградње дијела локалног пута у повратничком насељу у мјесној заједници Ровине.

Аћић је изразио задовољство што је данас потписан већ други уговор из средстава која се односе на 2019. годину за обнову инфраструктуре за повратничка насеља, наводећи да ће реконструкцију и асфалтирање пута дужиине 600 метара у Ровинама Републички секретаријат суфинансирати са 45.000 КМ.

Он је истакао да ово није једини пројекат који је имплементиран у Градишци те се захвалио на успјешној сарадњи  градоначелнику Градишке и Градској управи.

„У неколико подпројеката Регионалног стамбеног програма настављамо са активностима и ускоро нас очекује завршетак стамбене зграде у Градишци у коју треба да уселимо 32 корисника а паралелно са тим у оквиру пројекта БХ6 и БХ5 имамо изградњу индивидуалних стамбених пројеката“, нагласио је Аћић.

Он је додао да се у Градишци имплементира пројекат ЦЕБ, те да је у току избор извођача, гдје ће се у Новој Тополи градити још једна стамбена зграда.

Аћић је навео да је циљ пројекта ЦЕБ 2 затварање свих објеката колективних центара за избјегла и расељена лица.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да ће новоасфалтирана дионица пута у Ровинама имати велики значај за повратнике у мјесној заједници Ровине.

„Вриједност изградње пута дужине 600 метара је 90.000 КМ, учешће Секретаријата је 45.000 КМ а остатак ће финансирати Градска управа. Изабраћемо извођача радова и мислим да ћемо на прољеће кренути са реализацијом пројекта“, истакао је градоначелник Аџић.

Градоначелник је захвалио Републичком секретаријату на сарадњи у оквиру поменутих пројеката изградње зграда за социјално становање, избјегла и расељена лица, те изразио наду да ће веома брзо бити расписан тендер за изградњу још једне зграде у Новој Тополи, чиме ће бити омогућено распуштање свих колективних центара на подручју Градишке.

По завршетку састанка Аџић и Аћић обишли су објекат који се гради у оквиру Регионалног стамбеног програма – подпројекат БХ3 за избјегла и расељена лица и објекат који се гради у оквиру пројекта ЦЕБ II за распуштање колективних центара и алтернативног смјештаја.