DOM ZDRAVLJA DOBIO DVA NOVA VOZILA VRIJEDNA OKO 180.000 KM

Post Date: 10/02/2020

DOM ZDRAVLJA DOBIO DVA NOVA VOZILA VRIJEDNA OKO 180.000 KM

JZU „Dom zdravlja“ Gradiška u petak, 7. februara uručena su dva nova sanitetska vozila za hitne intervencije vrijedna oko 180.000 KM koja su nabavljena sredstvima Gradske uprave i donatorskim sredstvima društveno odgovornih kompanija.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da je Gradska uprava nabavila jedno vozilo Hitne pomoći, dok je nekoliko kompanija sa područja grada prikupilo sredstva za drugo.
S ponosom mogu reći da na području Gradiške posluju vrlo ozbiljne i društveno odgovorne kompanije koje imaju osjećaj za potrebe građana i često se odazivaju na humanitarne pozive i želim da im zahvalim”, rekao je gradonačelnik Adžić.
On je naveo da su dva nova sanitetska vozila opremljena prema savremenim standardima.

Gradonačelnik je najavio da će vrlo brzo i gradiška bolnica dobiti novo sanitetsko vozilo koje je donacija Vlade Srbije.
Direktor JZU „Dom zdravlja“ Gradiška Vesna Gluvić Čelić rekla je da su dva sanitetska vozila koja trenutno ima Dom zdravlja u lošem stanju i da će im nova vozila značiti mnogo.
Želim da zahvalim Gradskoj upravi i gradonačelniku koji su prepoznali probleme i donirali vozilo, kao i svim privrednicima”, rekla je direktorica Dom zdravlja i dodala da sanitetska vozila pored standardne, imaju specijalnu opremu defibrilator i EKG aparat.
Ona je navela da su vozila koja su do sada koristili stara oko 15 godina i da su prešla više od 500.000 kilometara.
Načelnik Hitne službe Zlatko Kotaraš rekao je da će im dva nova sanitetska vozila značiti mnogo, budući da medicinska ekipa sada može vršiti intervencije u vozilu tokom prevoza pacijenata.
Jedan od donatora za kupovinu sanitetskog vozila bila je i kompanija PMP Jelšingrad. Predstavnik ove firme Branislav Banjac rekao je da se veliki broj preduzeća odazvao ovom pozivu zahvaljujući dobroj organizaciji Gradske uprave.