ДОМ ЗДРАВЉА ДОБИО ДВА НОВА ВОЗИЛА ВРИЈЕДНА ОКО 180.000 КМ

Post Date: 10/02/2020

ДОМ ЗДРАВЉА ДОБИО ДВА НОВА ВОЗИЛА ВРИЈЕДНА ОКО 180.000 КМ

ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка у петак, 7. фебруара уручена су два нова санитетска возила за хитне интервенције вриједна око 180.000 КМ која су набављена средствима Градске управе и донаторским средствима друштвено одговорних компанија.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је Градска управа набавила једно возило Хитне помоћи, док је неколико компанија са подручја града прикупило средства за друго.
С поносом могу рећи да на подручју Градишке послују врло озбиљне и друштвено одговорне компаније које имају осјећај за потребе грађана и често се одазивају на хуманитарне позиве и желим да им захвалим”, рекао је градоначелник Аџић.
Он је навео да су два нова санитетска возила опремљена према савременим стандардима.

Градоначелник је најавио да ће врло брзо и градишка болница добити ново санитетско возило које је донација Владе Србије.
Директор ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка Весна Глувић Челић рекла је да су два санитетска возила која тренутно има Дом здравља у лошем стању и да ће им нова возила значити много.
Желим да захвалим Градској управи и градоначелнику који су препознали проблеме и донирали возило, као и свим привредницима”, рекла је директорица Дом здравља и додала да санитетска возила поред стандардне, имају специјалну опрему дефибрилатор и ЕКГ апарат.
Она је навела да су возила која су до сада користили стара око 15 година и да су прешла више од 500.000 километара.
Начелник Хитне службе Златко Котараш рекао је да ће им два нова санитетска возила значити много, будући да медицинска екипа сада може вршити интервенције у возилу током превоза пацијената.
Један од донатора за куповину санитетског возила била је и компанија ПМП Јелшинград. Представник ове фирме Бранислав Бањац рекао је да се велики број предузећа одазвао овом позиву захваљујући доброј организацији Градске управе.