UZ GRUPU „GALIJA“ DOČEKANA PRAVOSLAVNA NOVA GODINA

Post Date: 15/01/2020

UZ GRUPU „GALIJA“ DOČEKANA PRAVOSLAVNA NOVA GODINA

Brojni građani dočekali su pravoslavnu Novu godinu na platou ispred Kulturnog centra Gradiška uz nastup rok grupe „Galija“.

Pravoslavnu Novu godinu tačno u ponoć čestitala je zamjenica gradonačelnika  Gradiške, Dragana Ilić, koja je rekla da je 2019. godina bila puna izazova ali da je Gradska uprava radila i radiće u interesu svih građana našeg grada.

Zamjenica gradonačelnika je svim građanima u 2020. godini poželjela puno ljubavi i razumjevanja, toleranciju, napredak i puno zdravlja, sreće i uspjeha.

Ispred Kulturnog centra tačno u ponoć upriličen je i vatromet.

U hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Gradišci tačno u ponoć služen je moleban za srećnu i blagoslovenu pravoslavnu Novu godinu.

Doček pravoslavne Nove godine tradicionalno je organizovan i u porti hrama Svetog proroka Ilije u Lamincima, kao i u porti hrama Svetog proroka Ilije u Turjaku. Služeni su molebani, a u nastavku je organizovano narodno veselje.

Sa ovim koncertom završena se manifestacija „Gradiška zima 2019/2020“,  a u proteklom periodu u ambijentu „Zimskog grada“ organizovane su mnoge manifestacije zabavnog, kulturnog, sportskog i humanitarnog karaktera.

„Gradiška zima“ otvorena je koncertom Amadeus benda,  nakon toga uslijedile su manifestacije „Igre bez granica“, „Veče bajki“, premijera dječije predstave „Kuda idu stare godine“, predstava „Oj živote“, druženje sa Djeda Mrazom i podjela paketića, dječija Nova godina uz hor Vrapčići.

Stara godina je ispraćena proslavom na otvorenom uz bend „Tripleshot” i DJ a u prvim danima nove godine organizovane su manifestacije „Jutro bajki“, Veče plesnih klubova i Koncert učenika Muzičke škole „Branko Smiljanić“.

Manifestacija “Gradiška zima 2019/2020” je završena koncertom grupe “Galija”, dok  klizalište u “Zimskom gradu” ostaje otvoreno još neko vrijeme.