ПОЛИЦАЈАЦ ВАСО НЕЖИЋ ПОБЈЕДНИК БОГОЈАВЉЕНСКОГ ПЛИВАЊА

Post Date: 20/01/2020

ПОЛИЦАЈАЦ ВАСО НЕЖИЋ ПОБЈЕДНИК БОГОЈАВЉЕНСКОГ ПЛИВАЊА

Градишки полицајац Васо Нежић побједник је богојављенског пливања за Часни крст, које је јуче одржано на ријеци Сави.
Двадесетчетворогодишњи Нежић трећи пут је пливао на Богојављење на ријеци Сави. “Ово је трећа срећа и много ми значи што сам први допливао до Часног крста. Ако Бог да и следеће године ћу учествовати”, додао је Нежић, којем је градоначелник Градишке Зоран Аџић уручио златник.

Архијерејски намјесник градишки, протојереј ставрофор Гојко Слијепчевић рекао је да је ово трећа година да се у Градишци плива за Часни крст, подсјетивши да је након 77 година ова традиција обновљена 2018. године.
Наводећи да су ове године учествовала 33 пливача, он је честитао побједнику и захвалио свим учесницима пливања за Часни крст, као и бројним вијерницима који су приуствовали Светој литургији у храму Покрова Пресвете Богородице и литији од храма до Кајак клуба на ријеци Сави.

Градоначелник Аџић је рекао да након три године пливања за Часни крст на ријеци Сави богојављенске свечаности поново постају значајан вјерски догађај у Градишци.
Градоначелник је честитао побједнику и захвалио свим пливачима који су показали храброст и одлучност и тако увеличали прославу Богојављења, једног од значајанијих празника Српске православне цркве.
Градска управа ће и даље подржавати овакве свечаности у Градишци, јер желимо да сачувамо свој идентитет, традицију и обичаје”, нагласио је Аџић.
Такмичењу у пливању за Часни крст на ријеци Сави у Градишци приствовало је око 1.000 вијерника и грађана.
Пливању за Часни крст претходила је литија коју је пратиo велики број вјерника.