ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ВРТИЋА У БРЕСТОВЧИНИ

Post Date: 11/11/2019

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ВРТИЋА У БРЕСТОВЧИНИ

Данас је градоначелник Градишке Зоран Аџић обишао радове на изградњи дјечијег вртића у мјесној заједници Брестовчина.

Овом приликом, градоначелник је изразио задовољство јер је у року од неколико дана формирано градилиште, наводећи да радови теку и брже од предвиђене динамике и да се нада да ће вртић бити изграђен и прије уговореног рока од 365 дана.

„Објекат је површине 1800 квадрата, а вриједност уговора је 1.800.000 КМ, без вањског уређења. Имаћемо нови вртић који је неопходан предшколској установи „Лепа Радић“ јер више од  100 дјеце чека на смјештај у вртић“, истакао је Аџић.

Градоначелник је додао да ће ово бити велико растерећење за два централна градска вртића, те да ће поред вртића бити изграђене и опремљене просторије за рад мјесне заједнице Брестовчина, која је једна од највећих мјесних заједница.

Он се захвалио Влади Републике Српске и предсједнику Владе Републике Србије Александру Вучићу на издвојених 1.000.000 КМ донаторских средстава, напоменувши да је 800.000 КМ издвојено из градског буџета.

Директор ЈПУ „Лепа Радић” Сузана Иваштанин, истакла је да ће изградња овог вртића за њихову установу много значити јер је доста дјеце на чекању и нису у могућности да испуне потребе грађана.

Она је истакла да тренутно има 120 дјеце на чекању, односно молби за пријем дјеце у вртић.

Директор фирме, извођача радова, „Марковић инвест – РМ” из Лакташа Раде Марковић, изразио је наду да ће у уговором предвиђеном року објекат бити завршен.

„До сада је ископан темељ за објекат, а у наредном периоду почећемо са бетонирањем и шаловањем за темељ истакао је Марковић и додао да до краја грађевинске сезоне очекује да ће почети са зидањем“, истакао је Марковић.