ОДРЖАНА 5. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЈЕТА ГРАДА ГРАДИШКА

Post Date: 04/11/2019

ОДРЖАНА 5. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЈЕТА ГРАДА ГРАДИШКА

У петак, 01. новембра 2019. године, у службеним просторијама Градске управе града Градишка одржана је 5. редовна сједница Привредног савјета града Градишка, на којој су, између осталог, разматрани нацрти програма подстицаја за привреду и пољопривреду за 2020. годину. Том приликом је, уз одређене приједлоге и сугестије за допуну и измјене, дата сагласност на разматране документе, који ће бити разматрани на наредној сједници Скупштине града Градишка.

У оквиру сједнице, одржан је састанак присутних чланова и гостију са представницима Управе за индиректно опорезивање, Регионалног центра Бања Лука и Царинске испоставе Градишка ради сагледавања могућности убрзавања царинских поступака. Разговарало се и о најављеном прeсeљeњу цaринскoг тeрминaлa из цeнтрa Грaдишкe нa нoву лoкaциjу.

Присутни службеници Одјељења за привреду и пољопривреду и представници Развојне агенције Градишка информисали су присутне о подстицајима из Закона о подстицајима у привреди Републике Српске, као и о најављеном јавном позиву за додјелу подстицаја за директна улагања. Том приликом разматране су активности Градске управе и Развојне агенције у циљу промоције и информисања привредних субјеката из Градишке о начинима за остваривање права на подстицаје из Закона.

На сједници су представљени рад и активности Савјета за образовање и запошљавање града Градишка, као и видови координације овог тијела са радом Привредног савјета.

Више информација о раду Привредног савјета града Градишка се може добити на интернет страници Градске управе града Градишка, путем линка:

http://www.gradgradiska.com/privredni-savjet/