БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОБИЉЕЖИЛА КРСНУ СЛАВУ МИТРОВДАН

Post Date: 08/11/2019

БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОБИЉЕЖИЛА КРСНУ СЛАВУ МИТРОВДАН

Поводом обиљежавања крсне славе Борачке организације Републике Српске – Митровдана, у Градишци је данас у храму Покрова Пресвете Богородице служена Света литургија и помен погинулим борцима, након чега је служен парастос и положени вијенци на Централном спомен-обиљежју погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата.

Предсједник Градске борачке организације Градишка Милован Гагић рекао је да је слава Борачке организације прилика да још једном помену своје погинуле саборце и на славском ручку угосте представнике установа и организација са којима сарађују.

Гагић је истакао да је циљ да Градска борачка организација у наредном периоду још активније ради и да у сарадњи са институцијама допринесе побољшању статуса борачке популације.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да су борци створили Републику Српску и да је период њеног стварања био период када су сви били јединствени у намјери да одбране своју земљу и остану да у њој живе.

„И данас, када је Република Српска пред великим изазовима , морамо да будемо јединствени због нових генерација и због бораца који су уградили своје животе у њене темеље. Не смије нам ништа бити битније од Републике, јер је она гаранција нашег опстанка на овим просторима“, закључио је Аџић.

Он је истако да Градска управа и Влада Републике Српске морају да воде рачуна о борцима, породицама погинулих бораца и њиховој дјеци, да се труде да збрину социјално урожене и стварају боље услове за живот свих грађана.