ОСВЕШТАНИ ТЕМЕЉИ ХРАМА СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У ВРБАШКОЈ

Post Date: 21/10/2019

ОСВЕШТАНИ ТЕМЕЉИ ХРАМА СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У ВРБАШКОЈ

Епископ бањалучки Јефрем, уз присуство бројних вјерника, 19. октобра у Мјесној заједници Врбашка на локацији код Дома културе, освештао је темеље храма Свете Тројице-Духови.

Парох врбашки Милош Ласица истакао је да је градња храма почела у јулу ове године, средствима парохијана и уз помоћ Градске управе и додао да је  наставак радова на изградњи храма планиран на прољеће наредне године.

Ласица је истакао да ће будући храм уз Дом културе и основну школу чинити јединствен комплекс.

Кумови темеља храма Бојан Мацура и Дарио Кодић истакли су да никада до сада у Врбашкој није постојао храм и додали да им је драго што је управо њима припала част да буду кумови.

Градоначелник Града Градишка Зоран Аџић, је рекао да је Градска управа обезбједила земљиште за изградњу храма Свете Тројице у Врбашкој као и 50 кубних метара бетона за иградњу темеља.

Градоначелник је истакао да је са представницима Мјесне заједнице Врбашка договорено да се на мјесту изградње новог храма направи  духовни и свјетовни центар ове мјесне заједнице, уз Дом културе  и основну школу који се налазе поред будућег храма, и додао да је с тим циљем Градска управа  ове године уложила око 300 000 КМ у реконструкцију Дома културе.

„Системско размишљање Градске управе довело је до тога да Мјесна заједница Врбашка добија изглед урбано организоване мјесне заједнице са свим потребним садржајима на једном мјесту“, рекао је Аџић и нагласио да је циљ Градске управе да тако буде  и у  свим мјесним заједницама на подручју Градишке.

Освештању темеља храма Свете Тројице у Врбашкој, осим бројних вјерника, присуствовали су представници градске управе, политичког, друштвеног и културног живота Града Градишка.